Fas'ta Müzik Festivali!

Fas'ın Fes kentin'de düzenlenen Dünya Kutsal Müzik Festivali'nde özellikle Hint müziklerine  büyük ilgi gösterildi.    Fes kentindeki tarihi 12 asır öncesine dayanan "Bab el-Mekine" bölgesinde gerçekleştirilen festivalde, Hint müzisyen ve sanatçılar, "Emi

Fas'ta Müzik Festivali!
Fas'ın Fes kentin'de düzenlenen Dünya Kutsal Müzik Festivali'nde özellikle Hint müziklerine 
büyük ilgi gösterildi. 
 
Fes kentindeki tarihi 12 asır öncesine dayanan "Bab el-Mekine" bölgesinde gerçekleştirilen festivalde, Hint müzisyen ve sanatçılar, "Emirlere övgü, ilahlara şükran" isimli bir müzikal gösteri sergiledi. Festivale şeref konuğu olarak katılan Hindistan'ın müzikleri katılımcılardan büyük ilgi gördü.
 
Farklı din ve kültürlerin bir araya geldiği festivale, Fas, Hindistan, Çin, Türkiye, Azerbeycan, Irak, Filistin, İran, Mısır, Gana, Brezilya, Almanya ve Fransa'dan 45 grup katıldı.
 
Fas Kralı 6. Muhammed'in eşi Prenses Selma Bennani ve Katar Emiri Şeyh Temim'in annesi Şeyha Moza bint Nasır'ı katılımıyla 6 Mayıs'ta başlayan festivalin 14 Mayıs'a kadar devam etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem