Falınızdan mültecilerin dramı çıktı!

Betagoogle.com adresine girildiğinde karşımıza bilindik arama motoru Google arayüzüne sahip ilginç bir fal sitesi çıkıyor. Örneğin "Gelecek ay araba alabilir miyim" sorusunu yazmaya başladığınızda ise arama satırında bir kaç soru kendiliğinden yazılmaya b

Falınızdan mültecilerin dramı çıktı!
Betagoogle.com adresine girildiğinde karşımıza bilindik arama motoru Google arayüzüne sahip ilginç bir fal sitesi çıkıyor. Örneğin "Gelecek ay araba alabilir miyim" sorusunu yazmaya başladığınızda ise arama satırında bir kaç soru kendiliğinden yazılmaya başlanıyor...
“Güvenli bir yer nereden bulabilirim?
İnsanoğlu savaşları durduracak mı?
Beni kabul edecek bir yer var mı?
Çocuklarıma güvenli bir gelecek verebileceğim bir yer var mı ?”
Bir çok insanın hiç kurmadığı bu cümlelerin ardından enter’a bastığımızda ya da kısa bir süre beklediğimizde gelen sayfada ise sitenin amacını açıklayan "Tabii ki geleceğinizi tahmin edemeyiz" başlıklı bir açıklama yer alıyor. Açıklamada şunlar ifade ediliyor:
“Ancak 60 milyon sığınmacı kendilerine her gün aynı soruyu soruyor. Kendi geleceğinizle oldukça ilgili olduğunuz için, dikkatinizi çekebilmek amacıyla sahte bir Google sitesi oluşturduk. Lütfen, onların geleceğini 1 dakika olsa bile düşünün.”
Farkındalık oluşturma projesi olduğu kaydedilen sayfada, “Avrupa’da her geçen gün büyüyen bu sorun için siyasi düzeyde yapıcı çözümlere ihtiyacımız var. Zamanınızı, paranızı ve sevginizi bağışlamak ya da dünyaya anlatmak için çekinmeyin” deniliyor.
Sitenin yardım önerileri arasında bir hayır kurumuna bağış yapılması ve mülteciler için gerçekleştirilen yerel çalışmalara destek verilmesi var. Yardımseverlerin çoğalmasını artırmak için Facebook ve Twitter’da paylaşılmasını öneren site bunun için de birer tane buton koymuş. Sayfanın üst kısmında “Sığınmacı fotoğraflı” ve “sığınmacı videoları” sekmeleriyle gerçek normal google fotoğraf ve video arama sayfalarına yönlendirerek Suriyeli sığınmacılara ait fotoğraf ve görüntüler de gözler önüne seriliyor.
Öte yandan ziyaretçilerin sayfada kaldığı süre boyunca kendi ülkelerinden ayrılarak farklı ülkelere gitmek zorunda kalan sığınmacı sayısının arttığını gösteren bir de sayaç bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler