Erken Seçim çağrısı ve ilk yorumlar

Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hükümet ve Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorumlar geldi.

Erken Seçim çağrısı ve ilk yorumlar

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nun grup toplantısı sırasında yaptığı Erken seçim çağrısı Ankara'da hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Çağrıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan ilk yorumlar geldi.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Meclis grup toplantısında 'erken seçim' için çağrıda bulundu. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerinin erkene alınarak 26 Ağustos 2018 tarihinde yapılmasını önerdi.

Bahçeli, grup toplantısının ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da TBMM'de Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya geldi. 

Görüşmelerle ilgili bir açıklama yapılmadı ancak Bahçeli'nin erken seçimle ilgili çıkışının değerlendirildiği tahmin ediliyor.

DEVLET BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an itibarıyla bir yorumum olmayacak ama yarın Bahçeli ile bir görüşmem var" dedi. 

AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan,  "Şu an itibarıyla bir yorumum olmayacak ama yarın Bahçeli ile bir görüşmem var" dedi.

Erdoğan, grup toplantısının ardından da gazetecilerin sorusu üzerine "Sayın Bahçeli ile yarın 13.30'da Külliye'de görüşmemiz olacak. Görüşmemizde gerek bu süreçle ilgili gerek bu tür açıklama ile ilgili; orada değerlendiririz. Şu anda benim herhangi söyleyecek bir şeyim yok. Söyleyeceklerimi zaten grupta söyledim" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

HÜKÜMETTEN İLK YORUM

Bahçeli'nin bu çağrısına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Yetkili kurullarımızda değerlendirilir" yanıtını verdi. 

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu erken seçim çağrısı için "Şimdi seçim diyorlar ya, olacak inşallah ve bunları göndereceğiz. Vatandaş gönderecek, bıktık artık. Eğer bunları dış güçler yapıyorsa, o zaman sen bu devleti kim yönetiyor diye benim soru sormam lazım. Bu devleti kim yönetiyor? Dış güçler yapıyorsa senin fonksiyonun ne kardeşim? Sen ne yapıyorsun? Devleti nasıl yönetiyorsun?" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem