Ergenekon davasında karar!

Tarihi Ergenekon davasında sona gelindi.

Ergenekon davasında karar!

Tarihi Ergenekon davasında sona gelindi.

İstanbul Ümraniye'deki bir gecekonduda 2007 yılında 27 el bombası ele geçirilmesiyle başlayan ve aralarında Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile Yalçın Küçük, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 274 sanıklı Ergenekon davasında Yargıtay son sözü söyledi.

Yargıtay, yerel mahkemenin kararını delillerin toplanmasında hukuka aykırılık gördüğü için bozdu.

'ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ DİYE BİR ŞEY YOK'

Ergenekon Davası'nın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ergenekon terör örgütünün, kim tarafından ne zaman kurulduğunun, suçlarının, hiyerarşik yapısının ortaya konulmaması, liderinin belli olmaması gibi nedenlerle yerel mahkemenin 'Ergenekon terör örgütü' kabulünde isabet bulunmadığına hükmetti.

9 YIL SONRA GELEN KARAR

Ümraniye'deki bir gecekonduda yirmi yedi el bombasının ele geçirilmesiyle başlayan Ergenekon davası, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyetinin son sözü söylemesiyle 9 yıl sonra karara bağlanmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem