Erdoğdu Lisesi'nde hedef Avrupa Şampiyonluğu

2015 yılında Guatemala’da yapılan Dünya Liseler arası Futbol şampiyonasında şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi’nde basın mensupları için ödül töreni yapıldı.

Erdoğdu Lisesi'nde hedef Avrupa Şampiyonluğu

2015 yılında Guatemala’da yapılan Dünya Liseler arası Futbol şampiyonasında şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi’nde basın mensupları için ödül töreni yapıldı.

Erdoğdu Lisesi konferans Salonunda yapılan törene Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şampiyon olan takımın oyuncuları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Tören Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

HEDEF YENİDEN ŞAMPİYONLUK

Erdoğdu Anadolu Lisesi önümüzdeki aylarda Fransa’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasına katılma için çalışmalara başladı. Trabzon’da il birincisi olarak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde eden şampiyon lise, grup müsabakalarına katılmadan Sinop’ta 26-30 Mart tarihlerinde yapılacak olan yarı finallerde mücadele edecek. Buradan çıkmaları halinde ise Sakarya’da 16-20 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Finalinde mücadele edecek.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İKİ TRABZON TAKIMI FİNALDE KARŞI KARŞIYA GELEBİLİR

Ayrıca Erdoğdu Lisesinin geçen yıl yaşadığı başarı sonrasında Trabzon’dan ikinci olan Araklı Saffet Çebi Lisesi de Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Gruplardan çıkan Araklı Saffet Çebi Lisesi, yarı final müsabakalarının yapılacağı bir başka ilde mücadele edecek. Buradan çıkmaları halinde ise Sakarya’ya gidecekler. Erdoğdu Lisesi ve Araklı Saffet Çebi Lisesi’nin finallerde başarılı olması halinde ise Türkiye Şampiyonası Final maçında iki Trabzon takımının karşı karşıya gelme ihtimali doğuyor.

Türkiye Şampiyonluğunu elde edecek olan takım ise 29 Mayıs 6 Haziran tarihlerinde Fransa’da yapılacak olan ve ilk kez düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasında mücadele edecek.

BASIN MENSUPLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Törende konuşan Erdoğdu Anadolu Lisesi Müdürü Ali Turan yaptığı açıklamada “2015 yılında Guatemala’da düzenlenen dünya liseler arası futbol şampiyonasında Ülkemize ve Trabzon’umuza bu kupayı getiren sevgili öğrencilerimi ve onların hocalarını canı gönülden tebrik ediyorum. Bu yolculukta bize maddi manevi destek olan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanımıza, o dönemdeki bütün milletvekillerimize, Büyükşehir ve Ortahisar belediye başkanlıklarımıza, Valimize, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimize, Trabzonspor yönetim kuruluna, BNU derneğine ismini ayamayacağım binlerce kişiye çok teşekkür ediyorum. Bugün burada olmamızın esas nedeni değerli basın mensuplarımızdır. Bu kadar güzel haberlerimizi yaptılar ama onlara tek tek teşekkür etme fırsatını bulamadık. İstedik ki mütevazı bir şekilde okulumuza davet edelim. Mütevazı bir kahvaltımızı bizimle paylaşsınlar. Şampiyonluk adına yapmış olduğumuz formaları kabul buyururlarsa kendilerine ödül ve anı mukabilinde takdim edelim diye düşündük ve bu şekilde teşekkür edelim istedik. Ortahisar Belediye Başkanımızın da burada olması bizi onurlandırdı kendisine teşekkür ediyoruz. Bugünkü konuğumuz siz değerli basın mensuplarımızdır. Oradaki sevincimizi bizimle paylaştınız. Sevincimizi halkla paylaşmamıza vesile oldunuz. Bu bakımdan Trabzon halkı adına okulumuz adına sizlere teşekkür ediyorum. Sizlere takdim edeceğimizi Dünya kupası formalarımızı büyük ödül olarak değil ama bir anı olarak saklarsanız bizleri bahtiyar edersiniz. Tekrar Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ BİR SERÜVENE BAŞLIYORUZ

Ali Turan yeni yapılacak şampiyona hakkında bilgi vererek, “Yeni bir serüvene başlıyoruz. Trabzon finali yapıldı. Trabzon’da birinci olduk. Gruplara bizi almadılar büyük takım olduğumuz için. 26-30 Mart tarihlerinde Sinop’ta yapılacak olan yarıfinal müsabakalarına direk iştirak ediyoruz. Bizim geçen yıl ki başarımızdan dolayı bu gurur verici bir durum. Trabzon’da ikinci olan takım Araklı Saffet Çebi Lisesi de Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Onlarda gruplardan çıktılar. Onlar bir başka ilde yarışarak inşallah Sakarya’ya 16-20 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Finalinde iki Trabzon takımı olur diye düşünüyoruz. Hedefimiz bu sene de Türkiye şampiyonu olmak. Sonrasında 29 Mayıs 6 Haziran tarihlerinde Fransa’da yapılacak olan ve ilk kez düzenlenecek Avrupa şampiyonasına katılıp orada da Türkiye’mizi şampiyon yapmak. Bu vesile ile birkaç tane daha öğrencimizi milli sporcu kimliğine büründürmek. Bunlar önemli şeyler. Bu fırsatları bize öğrencilerimiz ve onların hocaları tanıdı. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Ama bu organizasyonu halkımızla paylaşmamıza vesile olan siz değerli basın mensuplarına tekrar tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ERDOĞDU LİSESİ TRABZON’UN MARKASI

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç törende yaptığı açıklamada, “Erdoğdu Anadolu lisemiz medarı iftiharımız tabiri caizse ve markamız. Erdoğdu Anadolu lisemiz Trabzon’umuzun markası. Neden okulumuza dünya şampiyonu yazdık. Bu bir markadır ve gurur vesilesidir. O nedenle başka Okul müdürümüz olmak üzere tüm bu emekte katkı sağlayan herkesi tebrik ediyoruz. Trabzon adına kutluyoruz. Bu şampiyonaya giderken de burada futbolcu kardeşlerimizi uğurlarken de, karşılarken de hep şunu gördüm. Burada müthiş bir birliktelik var. Başarı için önce inanmak lazım. O inançla bu hareket başladı. Ama Akabinde müthiş bir birlikteliği gördük. Okul müdürümüzün riyasetinde çok değerli hocalarımızın, mahallemizin çok kıymetli muhtarının, çok kıymetli ailelerimizin, bütün bu öğrencilerimizin etrafında bir halka oluşturarak, o gücü oluşturan o başarıyı getiren birlikteliği gördüm. Şehir manasında bizde belediyeler olarak, valiliğimiz olarak, milli eğitim müdürlüklerimiz olarak bu halkanın etrafında bir hep beraberce bir birlikte güç oluşturduk. İnanç başında vardı ve tabi olarak başarı geldi. Ondan dolayı ben Erdoğdu Anadolu Lisemizi bir kez daha yürekten kutluyorum. Bu başarının oluşmasında ve bütün etaplarında bu başarıyı bizlerle paylaşan, kamuoyu ile paylaşan ve bu vesile ile de şehrimizin tanıtımına yerelde, genelde ve uluslararası platformlarda katkı sağlayan basın mensuplarımıza tüm Trabzon basınımıza da ayrıca teşekkür etmemiz lazım.  İnşallah bu başarının devamı gelir. Buna inanıyorum. Adem hoca beni Sinop’a davet etti ama ben Sakarya ve Fransa’ya geleceğimiz söyledim. Ben bu kadronun bu inançla beraber, bu çalışma temposu ile beraber bu başarıları daha nice yıllara devam ettireceğine yürekten inanıyorum. Okulumuzun diğer platformlardaki başarıları da bizim için ayrıca gurur vesilesi. Ben bu birlikteliği bir daha tebrik ediyorum. Katkı sağlayan, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde Haber61.net muhabiri Emrah Paça’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda basın mensubuna Erdoğdu Lisesi’nin Dünya kupası formaları ve atkısı hediye edildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem