Körfez ziyareti öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkelerin Türkiye'den belirli 'asset'leri alma durumları olacak, 'BOTAŞ'ı satıyorlar' gibi bir şey yok. Neyin satılıp satılmayacağını çok iyi biliriz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez Ziyareti öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Ekonomideki yangını söndürmek için dış kaynak arayışına giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşan Körfez turu için yola çıktı. Erdoğan, yolculuk öncesi bir basın toplantısı düzenledi.
Erdoğan konuşmasında, “Bu ülkelerin Türkiye’den belirli ‘asset’leri (varlıkları) alma durumları olacak” dedi.
‘NEYİ SATIP NEYİ SATMAYACAĞIMIZI İYİ BİLİRİZ’
Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:
“Öncelikli gündemimiz bu ülkelerle ortak yatırım ve ticari faaliyetler olacak. Suudi Arabistan, ticaret, yatırımlar, müteahhitlik alanlarında özel bir konuma sahip, Suudi Arabistan’ın büyük çaplı projelerinde Türk firmaların daha fazla rol oynamasını arzu ediyoruz”
Bu ziyaretlerin yatırım ve finans boyutu var, her ikisinden de çok umutluyuz, Yaptığımız ziyaret, Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek’in ziyaretlerinde aldığımız sinyallerin devamı olacaktır.
Şu anda savunma sanayide, altyapı, üst yapı yatırımlarında Türkiye’nin üç ülkeye ciddi bir yatırım imkanı olacak. Bunun yanında bu ülkelerin Türkiye’den belirli ‘asset’leri alma durumları olacak. Ama bazı cambazların söylediği gibi. ‘BOTAŞ’ı satıyorlar’ gibi bir şey yok, neyin satılacağını neyin satılmayacağını çok iyi biliriz”
KÖRFEZ TURU BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17-19 Temmuz'da, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri'ne resmi ziyarette bulunacak.
Erdoğan sırasıyla Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile görüşecek.
Tüm Yorumlar (9)
Duayen
2 yıl önceBu iki sarhoş verya bu iki sarhoş ülkeye kazandırdığı fabrika iş sahaları vs bunları ülkeye kazandırmasa idi şu an neleri satacaktık Araplara ne pazarlayacaktık.. Vah ülkem vah..
Ali
2 yıl önceİnsan söylemeye utanır. Madem satacak kadar kötü durumdaydık seçim öncesi neydi şovlar.
Davut
2 yıl önceVay be araplara neyin satılıp neyin satılmayacağını çok iyi bilen bir reis tarafından yönetiliyoruz. Ama sen haklısın reis bu halk hep seninle, ne istiyorsan onu yap
Fatih
2 yıl önceReis ucuzdan sat herşeyi arap kardeşlerimize, ayakları alışsın. Nasıl olasa taş atıp kolunuz yorulmadı ver gitsin. Sen ne yaparsan doğrudur. Uçur bizi reissss.
Ismail Bulut
2 yıl önce21 yılda ülkeyi getirdikleri duruma bakın. Hiç utanmıyor.
Trabzonlu
2 yıl önceYazıklar olsun sana babanın malınımıı satıyorsun.bu ne rahatlık.tamam anlıyorum depremmin maliyeti cok yüksek.bizim millette herşeyi devletten bekliyor daire alır ilk sene sigorta yaptırır ondan sonraki seneler sigorta yatırmaz ondan sonra bir afet bişey olur ondan sonra devlet nerde der.böyle devlette ayakta durması mümkün değil.her afette devlet yapsın diye bekliyor.gidiyor derenin icine ev yapıyor evini sel götürüyor ondan sonra devlet zararımı versin diyor.
Şimşek
2 yıl öncePazar sabahı körfez turuna çıkacağını duyunca yazmıştık,bakalım nereleri satacaksın diye,adama helal olsun artık açık açık söylüyor:)))) akpli koyunlar adam daha ne yapsın ne desin size :)) memleketi sattı sağa sola gaşn yaftası yapıştırıyorsunuz ya,hepiniz hainoğlu hainsiniz,müslümanız diye geçiniyorsunuz ya en karanlık islam karşıtından daha islama müslümanlığa düşmansınız,yarın öbürgün kandırıldık deyip kenara çekileceksiniz,haysiyet ve onuru eksik olan yaratıklar gibi
Kürşad
2 yıl önceBabanın malını kendi malını kime neye satarsan sat ama bu ülkenin halkına ait olan binlerce şehidin halkı olan milli servet olan kimseye ait olmayan sadece bu milletin ortak paydası olan tek bir kuruluşu toprağı ağacı o araplar satamazsın hani imf ye borç veriyorduk ne oldu ülkeyi araplar pazarlamaya kadar düştük bari açık artırma bir ihale yapta toptan sat hani yerli milli muhabbeti fossss değilmi yazıklar olsun size kepaze olduk
ali
2 yıl öncesoğan ekmek tayfası ne haldesiniz yorumlardada yoksunuz utanıyormusunuz cıkın ortaya da :) yedirmeyız deyın senı abdulhamitin yanlızlıgına bırakmayız deyın nerdesınız sesınız solugunuz cıkmıyor :) mahfettınız guzelım ulkeyı el bırlıgıyle