Erdoğan'dan bomba açıklamalar!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Toplantısı'nda atılan sloganlara çok sert tepki gösterdi.   Erdoğan, "Bunlar TBMM'de Cumhurbaşkanı'na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok. Bunla

Erdoğan'dan bomba açıklamalar!
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Toplantısı'nda atılan sloganlara çok sert tepki gösterdi.
 
Erdoğan, "Bunlar TBMM'de Cumhurbaşkanı'na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok. Bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Bunlar kan emicidir, haysiyet katilidir. Cumhurbaşkanı'na ve iktidar partisi mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara ben diyecek bir şey bulamıyorum. En büyük bedeli, en kısa zamanda milletim ödetecektir. Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var. Bunlar parlamento içinde siyasi terör estiriyorlar" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, paralel yapılanma hakkında Bakanlar Kurulu'na tavsiyede bulunduklarını belirterek, "Fetullahçı Terör Örgütü tavsiye kararı aldık ve Bakanlar Kurulu'na gönderdik. Bunlar PYD neyse, YPG neyse, PKK neyse bunlar da aynı kategoriden yargılanma sürecine girecekler" ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, Kırşehir'de Ahilik Haftası kutlama törenine katılyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
AHİLİK TEŞKİLATI KUTLAMASI
 
"Selçuklu ve Osmanlı'da olduğu gibi Türkiye'de de esnaf ve sanatkarlarımız toplumun ana omurgası olmayı sürdürüyor. Bu tür yapıları ne kadar güçlü tutarsak, bu anlayışı yeni nesillere ne derece güçlü aktarabilirsek, geleceğimize de o denli güçlü bakarız. Tarihinden, geleneğinden kopan milletler, rüzgarın önünde savrulan kuru yapraklar gibi sürüklenmeye mahkumdur. Biz hiçbir zaman böyle bir millet olmadık. Ecdadımızdan aldığımız emaneti daha da zenginleştirerek, sonraki nesillere aktarmak için çalışıyor, çalışmaya devam edeceğiz. Ecdadımızın, Anadolu'yu yurt yapmasına yardımcı olmak için tarihin gördüğü en önemli sivil toplum örgütü ahilere sıkı sıkı sahip çıkan Kırşehirlilere şükranlarımı sunuyorum.
 
TERÖRLE MÜCADELE
 
Terörle mücadelede ülkemizin her şehri gibi Kırşehir de şehitler verdi. Biz bugüne kadar hiçbir faninin önünde eğilmedik. Biz sadece rükuda Rabbimizin önünde eğildik. Bundan sonra da hiçbir faninin önünde eğilmeyeceğiz. Bize de yakışan budur, olması gereken budur. Biz ecdadımız nasıl mücadele verdiyse öyle mücadele vereceğiz. Terörle mücadele operasyonların şehit olanları rahmetle yad ediyor, yakınlarına sabır diliyorum. Şehitlik makamı ulaşılması kolay bir makam değil. Şehitlerimiz bu toprakları bir vatan yapmak için mücadelesini sürdürüyor. Bu ülke 1000 yıldır şehitlerinin, gazilerinin hürmetine ayaktadır. Bu topraklar uğrunda ölmeyi göze alanlar olduğu için vatanımız olmayı sürdüyor. Milletimizin birliği, beraberliği, kararlı duruşu sayesinde hepsinin de üstesinden gelmeyi başardık.
 
"HAYAL DAHİ EDİLMESİ ZOR BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ"
 
Bugün Türkiye'nin önüne engel çıkarmaya, bizi boğmaya kalkanlara kalsa 100 yıl önce tarihe gömülmüş bir millet olacaktı. Sene 2016 ve biz dimdik ayaktayız. Küresel krizlere karşı daha dirençli hale gelen ekonomimizle, büyük projelerimizle, yatırımlarımızla, demokrasimizle, mazlum ve mağdurlara yönelik yardımlarımızla ayaktayız. Birlğimizle, beraberliğimizle 2023 hedeflerine doğru ilerliyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız dedik. Bundan taviz yok.
 
Türkiye'nin 2023 hedefleri bir asır öncesinin şartları düşünüldüğünde hayal dahi edilmesi zor bir başarı hikayesidir. Osmanlı'ya hasta adam muamelesi yapanlar defalarca hayak kırıklığına uğradı. Karşımızdaki güçler bir ordunun sonuna kadar dayanabileceğini düşünmemişti. Mütareke şartları gereği Osmanlı ordusunu dağıtanlar, bu milletin en zor şartlarda dahi silkinip ayağa kalkabileceğini düşünmüyordu. Batıdan ve güneyden Anadolu'ya yönelen işgalciler, o direnişle karşılaştılar. Kısa sürede Kurtuluş Savaşı'na dönüşen bu mücadeleyi neticelendirdik. Cumhuriyet kurulduğunda sınırlarımız içindeki 3 kişiden 1'i muacirlerden oluşuyordu. Anadolu yüreği sevgi dolu bir anne gibi herkese kucak açtı. Dört bir yanımız hala yüreğimizde kanayan bir yara olmayı sürdüren hasretlikle çevrili. Türkiye mevcut sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Kendisini, bu tarihe, bu kültüre ait hissedenlerin umudunun adıdır. Biz umudunu bize bağlayan kardeşlerimizin sadece geçmişi değil, geleceğiz de.
 
TÜRKİYE'YE YAPILAN YATIRIMLAR
 
15 yıl önce bir Kırşehir'i düşünelim, nasıldı? Hamd olsun bugün farklı bir Kırşehir var. Büyük düşüneceğiz, büyük. Bize küçük düşünmek yakışmaz. Büyük projeler, büyük düşünenlerindir.
 
İstanbul'da Marmaray'ın temelini attığımızda bizimle dalga geçiyorlardı. Bizim dedemiz Fatih karadan kadırgaları yürüterek İstanbul'u fethetti, biz de denizin altından metroyu yürüterek dünyaya mesajımızı vereceğiz. Oldu mu, oldu. 3 yıl içinde o metrodan 130 milyon insan geçti. Nereden, nereye... Şimdi yıl sonunda Avrasya Tüneli'nin açılışını yapıyoruz, oradan da otomobiller geçecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. Sayın Başbakan bana diyor ki, Biz Osman Gazi Köprüsü'yle ilgili bir tarih açıkladık ama yüklenici firmalar tarihi öne çekti. Ramazan öncesi açabiliriz dedi. Nerelerden, nerelere geldik. Şimdi uçuyoruz. Bunları hayal dahi edemezlerdi.
 
CHP'YE TEPKİ: HAYSİYET KATİLLERİ
 
Bunlar TBMM'de Cumhurbaşkanı'na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok. Bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Bunlar kan emicidir, haysiyet katilidir. Cumhurbaşkanı'na ve iktidar partisi mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara ben diyecek bir şey bulamıyorum. En büyük bedeli, en kısa zamanda milletim ödetecektir. Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var. Bunlar parlamento içinde siyasi terör estiriyorlar.
 
"ER YA DA GEÇ YARGILANACAKLARDI"
 
Dokunulmazlıklarla ilgili teklif geldi, 376'yla dokunulmazlıkların kaldırılması, fezlekelerin dokunulmazlığının kaldırılmasıdır. Yargı bunları yargılayacak ve nihai kararını verecek. Niye korkuyorsun? Suçu olan gocunur. Zaten toplamda kaç milletvekili var 168, diğerlerinin böyle bir sorunu yok. Biz dürüstlüğün sorumlusuyuz. 168 kişininki de suç teşkil ediyor diye bir şey yok. Ancak bunlar içinde aracında silah taşıyan da, banka soyguncusu da, görevi kötüye kullanan da var. Yargı fezlekeleri parlamentoya gönderdi. Zaten er veya geç bunlar yargılanacaktı, yıllar yılı beklemeye gerek yok. Biz eğer bu adımları atmazsak, millet bunun hesabını sorar. Onun için de bu adımı atacağız.
 
EKONOMİK GELİŞMELER
 
Milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Nereye çıkardık 780 milyar dolara çıkardık. Kişibaşına gelirimiz 3 bin 500 dolardı, 11 bin dolara çıkardık. Şu anda krizler sebebiyle biraz düştü. İhracatımızı 158 milyar dolara çıkardık. Faiz, enflasyon, işsizliği tek haneye indirdik. Emniyet, adalet, haberleşme, enerji, toklu konutta tarihi yatırımları gerçekleştiremezdik. Biz laf üretmedik, iş ürettik iş. Bu olaylarda özellikle, ulaştırma, haberleşmede başarılı bir performans ortaya koymuş olan bakanımız, şimdi de başbakan olarak çok daha başarılı bir süreci başaracak.
 
Türkiye'nin yaşadığı bu dönüşüm çok önemlidir ama yeterli değildir. Bunun için 2023 hedefleri için çalışıyor. Biz 2053'ü, 2071'i biz göremeyeceğiz ama sizler göreceksiniz. Biz temelleri atıyoruz, gençler, bu temeller üzerinde yeni Türkiye'yi yükseltemenizi bekliyorum. Biz sizi ebedi alemden izleyeceğiz. Sizlerden dualarınızı bekliyoruz. Hem hedeflerimize ulaşabilmemiz, hem de yeni hedeflere ulaşabilmek için rabiamıza sıkı sıkıya bağlı olmamız gerek.
 
PARALEL YAPI İLE MÜCADELE
 
Dün yeni bir karar daha aldık, legal görünümlü terör örgütü dedik, Fetullahçı Terör Örgütü tavsiye kararı aldık ve Bakanlar Kurulu'na gönderdik. Bunlar PYD neyse, YPG neyse, PKK neyse bunlar da aynı kategoriden yargılanma sürecine girecekler. Bu millete çok çektirdiler, ümmeti parçaladılar. Biz kısmı kaçıp gidiyor, bir kısmı cezaevinde.
 
Birliğimize, beraberliğimize, devletimize dört elle sarılmalıyız. Başka Türkiye yok. Kendileri için başka devletler, başka bayraklar hayal eden varsa başka yere gidebilirler. Bizler buradayız. Çok önemli hadiseleri 3 yıldır yaşadık; Gezi olayları, darbe girişimi... Bütün terör örgütünün eylemleri, bölgemizdeki gelişmelerin hepsi birbiriyle ilişkili. Bu bir projedir. Bizler kaderin üstünde bir kader olduğuna inanıyoruz. Bizi tökezletmek isteyenler, Allah'ın yardımıyla 3 yıldır hep boşa çıktı. Ülke olarak kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bölücü terör örgütünün yaptıkları geçici, hepsi kontrol altında. Güvenlik güçlerimiz saklandıkları deliklerde birer birer yakalayarak akıbetlerine uğurladılar. Türkiye, kendisine silah çekene, teslim olana ne kadar müşfik davrandığını göstermiştir. Terör örgütü yeniden kırsalda eylem arayışına girdi. Şehirlerimizden sonra kırsalı da teröristlerden temizleyeceğiz. Bu operasyonlar sonuna kadar devam edecektir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler