Erdoğan: Brüksel saldırısını gerçekleştiren teröristi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile ortak açıklama yapıyor.

Erdoğan: Brüksel saldırısını gerçekleştiren teröristi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile ortak açıklama yapıyor.
İşte yapılan açıklamalardan satırbaşları:

*Görüşmede mülteciler sorunu ve terörizmle mücadele konularını ele aldık. Türkiye ve Romanya, Balkanlarda birbirinin en büyük ticari ortağıdır. Romen işadamlarını Türkiye’de yatırım yapmaya çağırıyoruz.

*Bükreş’te bir cami inşaası için arsa tesis ettik. İnşaat için gerekli izinlerin alınması süreci Müftülük tarafından yürütülüyor. Aynı şekilde biz de Romen hacılar için şapel inşaası için arsa belirledik ve dostumuz ile paylaştık. Özellikle terör belası konusunda düşüncelerimi açık şekilde paylaştım. Ülkemizdeki PKK, YPG, PYD, DAİŞ, bunların arasında hiçbir fark yoktur. Ankara’da yapılan İstanbul’da yapılan, Brüksel’de yapılan eylemler bunların nasıl ortak yanı olduğunun açıkça delilidir. Hedefte olan sivil insanlardır. Ölen insandır. Kaybedilen çok şey vardır, kaybedilen insandır, huzurdur, barıştır, güvendir. İnanıyorum ki dünya siyaseti ittifak halinde terörün üzerine giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya terörü ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.

*Brüksel’de saldırganlardan biri, daha önce Haziran 2015′te Gaziantep’te yakalanıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015′te nota ile Belçika’ya duyurduk. Belçika bu kişiyi serbest bıraktı. Uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını belirleyememiştir. Hatta ve hatta burada Hollanda’da sözkonusudur. Nota ile oraya da duyurmuştuk.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler