| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 20 Şubat 2024 14:20 Güncellenme tarihi: 15 Nisan 2026 13:38

EPDK Başkanı duyurdu! Benzin ve motorinde indirim

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, piyasalarda yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde indirim olacağını açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji piyasasındaki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, açıklamasında “EPDK olarak hem rafineri-dağıtıcı ve bayii gibi piyasa oyuncularının uygulamalarını hem de fiyat hareketlerini sıkı şekilde takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Yılmaz, açıklamalarında benzin ve motorin indirimi ile ilgili de “Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1 buçuk TL düzeyinde bir indirim olacaktır.” şeklinde açıklama yaptı.

Mustafa Yılmaz'ın konuşmaları şu şekilde;

"Kurallar ve formül belli. EPDK olarak hem rafineri-dağıtıcı ve bayii gibi piyasa oyuncularının uygulamalarını hem de fiyat hareketlerini sıkı şekilde takip ediyoruz. Akaryakıt piyasamızın serbest yapısı elbette önemli ancak tüketicilerimizi korumak, fiyat hareketlerini titizlikle takip etmek, kar oyunlarına izin vermemek de bizim görevimiz.

Özellikle bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünler, rafineriler için önemli bir kar avantajına sebep oldu. Bunun tüketicilere de yansıtılması gerekiyor. Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz. Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1 buçuk TL düzeyinde bir indirim olacaktır."

Kaynak: İHA

Yorumlar (3)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

E
Erce
2 yıl önce

Bugün indirim bir hafta sonar ikimisli bintirirler.dağa iyi günlerïmiz secimten sonra görün zamları.

N
Nihat
2 yıl önce

Normal 31 marttan sonra direkt 1 nisan geliyor,büyük şakaya hazır olun.

Y
YOMRALI
2 yıl önce

OH NE ALA İKİ İKİBUÇUK ZAM YAP BİR BİRBUCUK İNDİRİM UCUYORUZ