Emniyet Terzisinden Ertan Yavaş için şok ifade! "Eşi benden liste istedi”

FETÖ /PDY kapsamında yargılanan Trabzon eski İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın davasında 2. duruşma yapıldı.

Emniyet Terzisinden Ertan Yavaş için şok ifade! "Eşi benden liste istedi”

Trabzon'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na FETÖ/PDY yönelik soruşturmada tutuklu bulunan eski Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması gerçekleştirildi.


Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, terör örgütü üyeliği suçlarından tutuklu Yavaş ile ailesi, avukatı ve tanıklar katıldı.

Duruşmada dinlenen,  sanık Yavaş'ın Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevindeyken korumalığını yapan Ş.Ş, Yavaş'ın göreve geldikten sonra özel kalemde çalışan herkesin tayinini çıkardığını belirterek, kendisinin de Terörle Mücadele Şube'de görevlendirildiğini ancak özel kalemle ilişiğinin kesilmeyerek korumalığa devam ettiğini söyledi. 

Yavaş'ın özel telefonuna bakmasının yasakladığını aktaran Ş.Ş, "Bana bu konuda sözlü emir vermişti. Konutun önündeki çevik kuvvet ekipleri, 'emniyet müdürü konuttan çıktı' diye makam telefonunu ararlardı. Makam telefonu korumada dururdu. İstihbarat Şube müdürüyle birlikte ayrıldıklarını söylüyorlardı ancak nereye gittiklerini bilemiyorum, arkadaşlar da bilemezdi." ifadelerini kullandı. 

Söz alan sanık Yavaş ise İstihbarat Şube müdürünün direk makama bağlı bir birim olduğunu hatırlatarak, arada müdür yardımcısı makamı bulunmadığını ve dolayısıyla bilgiyi direk kendisine ilettiğini ve bu nedenle sık sık görüştüklerini kaydetti.

Sanık Yavaş'ın, Trabzon Emniyet Müdürlüğü döneminde İl Emniyet Müdürlüğü'nde terzi olarak çalışan tanık M.A. ise beyanında, Yavaş'ın eşine bir ceket diktiğini ve bu vasıtayla görüştüğünü belirtti.

Ceketin ücretini almak için yanına gittiği Yavaş'ın eşinin kendisinden, polislerin cemaate katılmaları için isim listesi getirmesini istediğini ileri süren M.A, şunları kaydetti:

"Kendisine tahsis edilen makam aracı ile emniyet müdürlüğüne geldi. Ben de direk peşinden yukarı çıktım. İçeri girdim. 'Gel otur terzi seninle bir işim var' dedi. Bana, 'Sen sevilen bir adamsın, polisler tarafından müdürler tarafından sevilen bir insansın. Ben seni takip ettim, çocukların üniversite okuyor. Onları biliyorum, borcun olduğunu da biliyorum. Senin borcunu ödeyeceğiz ve çocuklarını güzel bir yerde okutacağız' dedi. Beni benden iyi tanıyordu."

Yavaş'ın eşinin, "Liste yapıp getireceksin. Cemaate katılmaları için bana isim listesi getireceksin. Bunun karşılığında hatta kadro alman için burada zemin hazırlayacağız. Elimden gelen ne ise yapacağım" dediğini aktaran M.A, kendisinin bunu kabul etmemesi üzerine, "Ertan müdüre söyleyeceğim. Seni buradan çıkartacağım' diye tehdit etti. 'Seni böcek gibi ezerim, sen kimsin bu şekilde konuşuyorsun, defol git' dedi." şeklinde konuştu.

Olayın ardından işten çıkarıldığını, o dönem yaşananları kimseye anlatamadığını belirten M.A, "15 Temmuz'dan sonra FETÖ olayı patlayınca ben de bir nebze rahatladım. Kimin ne olduğu belli oldu. Şikayet etme hakkım doğdu, buna istinaden ifade verdim" şeklinde konuştu.

Sanık Ertan Yavaş ise üzerine atılı suçları kabul etmediğini beyan ederek tahliyesini talep etti. 

Sanık avukatının dinlenmesinin ardından cumhuriyet savcısı beyanında, tutukluluk halinin devamını talep etti.

Bylock programına ilişkin ayrıntılı raporun dosyaya alınmamış olması, atılı suçun katalog suçlardan olmasını dikkate alan mahkeme heyeti, sanık Ertan Yavaş'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler