Elinde fotoğraf Cumhurbaşkanına seslendi

Irak'ta çalışırken kaçırılan Tahir Cömert'in Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yaşayan annesi Nazikar Cömert bayram hediyesi olarak oğlunu istedi. Türk işçilerini kaçıranlar tarafından çekilen videoyu gözyaşları içerisinde izleyen anne Cumhurbaşkanı'ndan yard

Elinde fotoğraf Cumhurbaşkanına seslendi

Irak'ta çalışırken kaçırılan Tahir Cömert'in Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yaşayan annesi Nazikar Cömert bayram hediyesi olarak oğlunu istedi. Türk işçilerini kaçıranlar tarafından çekilen videoyu gözyaşları içerisinde izleyen anne Cumhurbaşkanı'ndan yardım istedi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta stadyum inşaatında çalışırken 2 Eylül 2015 tarihinde kaçırılan 18 işçiden biri olan Tahsin Cömert'in annesi Nazikar Cömert, oğlunun yayınlanan videosunu gözyaşları içerisinde izledi. Bağdat'ın Sadr kentinde 2 Eylül günü sabaha karşı yerel saatle 05.00 sıralarında yüzleri maskeli ve üniformalı kişilerce şantiyeye düzenlenen baskında kaçırılan 18 Türk işçisinden yaklaşık 10 gündür haber alınamıyordu.

Türk işçilerini kaçıran örgüt dün sosyal medya üzerinde Türk işçilerinin videosunu yayınladı. Videoyu kendisine bir yakının internet üzerinden izlettiğini ve gözyaşlarına boğulduğunu anlatan Musabeyli Köyü'nde yaşayan Tahsin Cömert'in annesi Naziker Cömert, bir an önce oğluna kavuşmak istediğini söyledi. Naziker Cömert her gün gelen şehit haberleri ile yüreğinin parçalandığını belirterek, 18 Türk işçisinin çocukları, eşleri, anne ve babalarının kendilerine kavuşacakları günü beklediklerini ifade etti. Naziker Cömert, "Oğlum Irak'a çoluğunun çocuğunun rızkı için gitti. "Ev alabilirim" diye düşündü. Borçları vardı. İnsanın ihtiyaçları olmuyor mu hiç? Çoluğu çocuğu için gitti ne yapsın?" dedi.

Oğlunun can güvenliği konusunda endişelerini dile getiren Cömert, "Allah'ım İnşallah onlara da merhamet verir de kurtulurlar. Oğlumun bayrama kadar gelmesini istiyorum. Çok dua ediyorum" diye konuştu.

Türk işçilerini kaçıran örgütün yayınladığı videoyu internetten izlediğini ve gözyaşlarına boğulduğunu söyleyen Cömert şöyle konuştu:

"Videosunu TV'den izleyemedim. Dün akşam benim torunum söyledi ve internetten baktım. Üzgün halde başladım bağırmaya ve ağlamaya. Dayanmıyorum onu görünce. Daha babasını yeni kaybettik. Oğlumun kurtulmasını istiyorum. Sağ salim gelmesini istiyorum. Kurban Bayramı'nda bana en büyük hediye benim evladımdır. Herkesin evladı, sadece benimki değil. Bütün her kesin evlatlarının kurtulmasını istiyorum. Hepsi de canlar. Allah'ım inşallah merhamet ederde kurtulurlar. Cumhurbaşkanıma da güveniyorum. İnşallah oğlumu kurtarır."

Son günlerde artan terör olayları sonrası gençlerin şehit olduğunu ve bunlara çok üzüldüğünü dile getiren anne Naziker Cömert, "Ben sadece kendi oğluma değil onlara da çok üzülüyorum. Hepsi de can. Askerler üzülmez miyim? Onlar için her gün ağlıyorum. Çok kırıldı bu sene askerlerimiz. Bizim evladımızı da inşallah unutmazsınız. Cumhurbaşkanım sende onlara merhamet ette, koyverttir onları. Yardım et evlatlarımıza. Çocuklar "babamız" diye ağlıyorlar. Hanımları, anneleri, babaları, kardeşleri ağlıyor" dedi.

Elinde fotoğraf Cumhurbaşkanına seslendi

Elinde fotoğraf Cumhurbaşkanına seslendi

Elinde fotoğraf Cumhurbaşkanına seslendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem