Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), 1 Temmuz itibarıyla elektriğe yüzde 15 zam yapılacağı belirtildi.
EPDK'den yapılan açıklamada, söz konusu fiyat artışında bir önceki tarife dönemine göre Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) toptan satış tarifeleri ile görevli tedarik şirketlerinin EÜAŞ harici alımlarına ilişkin maliyeti oluşturan piyasa takas fiyatlarındaki artışların en önemli etken olduğu kaydedildi.
Açıklamada, "1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan elektrik piyasası tarifelerini belirleyen maliyet bileşenlerinde oluşan artışlar nedeniyle görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi satın alan tüketicilerin tükettiği elektrik tarifelerinde vergi ve fonlar dahil yüzde 15 artış yapılmıştır. Bu kapsamda 1 Temmuz itibariyle mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 61,8 lira ödenecektir." ifadesi kullanıldı.
Tüm Yorumlar (6)
doğan yıldız
7 yıl öncebaşkanlık sistemi gelince uçuşa geçecektik.doğruymuş :)
Furkan
7 yıl önceBunlar zam değil zamcık lütfen algı operasyonu yapmayalım!!!!!!!!!
Göktürk Bozkurt
7 yıl önceDünyanın en pahalı elektriğini biz kullanıyoruz en pahalı internet en pahalı benzin en pahalı et bizde en yüksek araç vergisi bizde bu enler say say bitmez soğana patatese girmiyorum bile ee süper güç dünya lideri olmak böyle birşey olsa gerek vunlar bile daha iyi günlerimiz böyle giderse insanımız kuru ekmek bulamayacak yemeye ama olsun bizim başkanımız sarayında mutluysa yazlık sarayı marmariste yapılıyorsa vangölü kıyısına başka bir saray yapılıyorsa ne mutlu bize eşi emine hanımın 50 bin dolarlık çantasıyla reisimizin milyon dolarlık uçaklarıyla gurur duyuyoruz
H.TAFLAN
7 yıl önceAYARA DEVAM BENDE ELANKTRİK ÇOK UCUZ YAKINDA AYAR GELİR DİYDİM HA GAYRET...
Sıradan vatandaş
7 yıl önceTürkiyede hayat bizler için pahalı. Ama bu pahalılıktan etkilenmeyen bir grupta var Elhamdülillah.
Emre ak
7 yıl önceTrabzonada bi ekrem imamoğlu şart gibi gözüküyor. İstanbulda elektirik su yarınyarıya düşmüş.