EL Kaide Saldırısını eleştirdi

İstanbul'daki katliamın ardından El Kaide, katliamı kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Türk halkı Müslümandır, onun kanı kutsaldır" denildi.

EL Kaide Saldırısını eleştirdi
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki katliamın ardından bir açıklama da El Kaide'den geldi.

Avustralya-Mısır kökenli, Nusra Cephesi'nin Şura Konseyi üyesi olan Ebu Süleyman el-Muhacir (Mustafa Muhammed Farag) katliamı kınayan bir açıklama yaptı.

İstanbul saldırısını "barbarca" ve "daha da önemlisi İslâm'a aykırı" olarak nitelendiren Muhacir, saldırganların Müslümanları ya da cihadı temsil etmediğini savundu.

"Türk halkı Müslümandır, onun kanı kutsaldır" diyen El Kaide lideri, "gerçek mücahid, onlar için canını verir, onları katletmez" ifadelerini kullandı.

Müslümanların ölümünü kutlayanları görmenin iğrenç olduğunu belirten Muhacir, "Bunlar hangi dine inanıyor?" diye sordu.

Muhacir, saldırıyı kınamanın yetmeyeceğini, bu saldırıyı planlayanların ve icra edenlerin en sert şekilde cezalandırılması gerektiğini savundu.

Havalimanı katliamının ardından, saldırıyı kınayan ve başsağlığı dileyen El Kaide bağlantılı örgütler arasında Ahrar'uş Şam da vardı.

Ahrar'uş Şam ve Nusra Cephesi, Türkiye'nin Suriye'de destek verdiği iki önemli cihatçı örgüt. İki örgütün, özellikle Rusya-Türkiye yakınlaşması ile birlikte "masum" görüntüler vermesi dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem