Efsane Boksör Muhammed Ali son yolculuğuna uğurlandı

Efsane boksör Muhammed Ali Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Efsane Boksör Muhammed Ali son yolculuğuna uğurlandı

Efsane boksör Muhammed Ali Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, solunum yetmezliği sonucu geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren efsane boksör Muhammed Ali’nin Louisville kentinde gerçekleştirilen cenaze törenine katıldı.

Muhammed Ali için bugün dünyaya geldiği ABD’nin Kentucky eyaletine bağlı Louisville kentinde cenaze namazı kılındı. Muhammed Ali’nin 1960 yılında ilk profesyonel boks maçını kazandığı Freedom Hall Fuar ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte katılarak namaz kıldı ve dua etti. Kalabalık bir katılım olduğu gözlenen tören Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Muhammed Ali’nin cenaze namazını ABD’deki Müslüman toplumunun önderlerinden İmam Zaid Şakir kıldırdı. Törene Amerikalı insan hakları aktivisti Jesse Jackson, Müslüman olduktan sonra Yusuf İslam adını alan Cat Stevens, Muhammed Ali’nin ailesi ve dostları katıldı. Törende yapılan konuşmalarda, Muhammed Ali’nin yaşamından kesitler anlatıldı ve kendisinin bir barış adamı olduğu, İslam dininin de barış dini olduğu anlatıldı. Törenden ayrıldıktan sonra kaldığı otele geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, gün içinde Muhammed Ali Müzesi’ni ziyaret etmesi bekleniyor.

Muhammed Ali, yarın yapılacak anma ve uğurlama töreninin ardından toprağa verilecek. Törende ABD eski Başkanı Bill Clinton da konuşma yapacak. Muhammed Ali’nin cenazesi kendi adını taşıyan bulvar boyunca taşınarak çocukluğunun geçtiği mahalleye son kez getirilecek. Muhammed Ali’nin tabutunu 2001 yılında efsane boksörün hayatını anlatan “Ali” adlı filme Muhammed Ali’yi canlandıran Will Smith eski ağrı sıklet boks şampiyonu Lennox Lewis taşıyacak. Muhammed Ali, yürüyüşün ardından “KFC Yum! Center”da düzenlenecek anma töreninin ardından Cave Hill mezarlığında toprağa verilecek.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem