Durağa Şehit Komandolar ismi verildi

Kayseri'de bombalı saldırının ardından vatandaşlar tarafından durağa 'Şehit Komandolar' yazısı yazıldı.

Durağa Şehit Komandolar ismi verildi

Kayseri'de cumartesi günü bombalı araçla düzenlenen, çarşı iznine çıkan 14 askerin şehit olduğu saldırının ardından hastanelerde tedavi gören yaralı sayısı 56'dan 30'a indi. 6 yaralının durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Saldırının olduğu Talas Caddesi'ndeki durağa, bölgede bulunanlar, 'Şehit Komandolar Durağı' adını verdi.


Bombalı saldırı sonrası yaralanan askerlerden Erciyes  Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Araştırma Hastanesi'nde bu sabah taburcu edilen 17 askerden sonra yaralı sayısı 23'e düştü. Ağırlıklı olarak beyin cerrahi ve ortopedi ile yanık servislerinde yatan 23 yaralıdan 4'nün ise geçirdikleri ameliyat sonrası yoğun bakımda tutuldukları ve durumlarının ciddiyetini koruduğu belirlendi. ERÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammed Güven, şu bilgileri verdi:

"Durumu kritik 4 askerimiz dışındaki yaralılarımız süratle iyileşiyor. Bu sabah 17 yaralımız daha taburcu oldu. Öğle saatlerinde de çeşitli servislerde yatan, travma ve patlama sonucu vucutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan çok sayıda askerimizi de taburcu edeceğiz."

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 7 yaralıdan 2'sinin hayati tehlikesinin sürdüğü ifade edildi. Bombalı saldırı sonucu toplam 56 yaralıdan böylece hastanelerde 30 askerin tedavisinin sürdüğü kaydedildi.



ŞEHİT KOMANDOLAR DURAĞI

Bombalı saldırının meydana gelen Talas Caddesi'ndeki, ERÜ Kampusu Acil girişindeki oütobüs durağına bölgede oturanlar 'Şehit Komandolar Durağı' yazılı pankart astı. Durağa gelenler tarafından yazılan mektuplar, çicekler ve atkılar da bırakıldı. Bu arada  sosyal medyada sık dile getirilen cadde isminin 'Şehitler Caddesi' olarak değiştirilmesi isteğinin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında ele alınacağı ifade edildi.



'BİLGİ KİRLİLİĞİNE' DİKKAT

Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir çok bilginin dikkate alınmamasını istedi. Kulular, "Sosyal medyada yer alan ve bilgi kirliliğine yol açan paylaşımlara vatandaşlarımız inanmasın. Resmi açıklamalar Valiliğimiz tarafından yapılacaktır" uyarısında bulundu.



Öte yandan, patlamanın meydana geldiği ve 14 komandonun şehit düştüğü 38 AB 180 plakalı halk otobüsünün şoförü Hamit Eroğlu'nun da tedavi gördüğü hastaneden alınarak, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanacağı ifade edildi.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler