Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Doğu Karadeniz şehirleri de 15 Temmuz günü alanları doldurdu, sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu.

Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Türkiye'nin her yerinde anma etkinlikleri düzenlendi. Doğu Karadeniz şehirleri Trabzon, Artvin, Ordu, Giresun, Samsun, Rize, Gümüşhane ve Bayburt'ta vatandaşlar darbe girişimine karşı tek ses tek yürek oldular.



TRABZON YİNE MEYDANLARDAYDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon'da vatandaşlar, meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Nihat Birinci, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş, Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'nda bir araya geldi. Trabzon Valisi Yavuz, 15 Temmuz'un üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatarak, 15 Temmuz 2016 gecesi ve sonrası yaşananları hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o geceki duruşuna da dikkat çeken Yavuz, milletin duruşunun da kendilerine güç verdiğini vurguladı. Program kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmaları da meydana kurulan ekrandan izlendi. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı ile bazı sivil toplum kuruluşları tarafından vatandaşlara su ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi
Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi
Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi
Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi


ORDU'DA SABAHA KADAR NÖBET

Ordu Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı'nda sabaha kadar "Demokrasi Nöbeti' tutan yediden yetmişe binlerce insan ellerinde Türk bayrakları ile geldikleri alanda kurulan sahneden okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından hep birlikte dua etti. Herhangi bir parti bayrağının olmadığı meydan, Türk bayrakları ile kırmızı beyaza büründü. Meydanda kurulan dev ekranda 15 Temmuz için hazırlanan belgeseller gösterildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin meydana bakan duvarına dev Türk bayrağı, Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı asıldı. Program kapsamında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 15 Temmuz gecesi 4. Ana Jet Üs Komutanlığında savaş uçaklarının kalkışını engellemeye çalışırken darbeci askerler tarafından kafasından vurularak şehit edilen Emrah Sapa’nın babası İsmail Sapa'ya şehrin altın anahtarını takdim etti.

Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi
Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi
Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi

RİZE O GECEYİ UNUTMADI

Rize’de 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.  Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları ile Atatürk Meydanına gelerek yürüyüşlerini sonlandırdı. Yürüyüşün ardından ilk olarak Kuran-ı Kerim okundu. Ardından konuşma yapan Vali Erdoğan Bektaş, "15 Temmuz gecesi unutulacak veya unutturulacak bir hadise değildir. Milletimiz bu gece bayrağına ve vatanına sahip çıkmış, hainlere gereken cezayı vermiştir." dedi. 

Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi

ARTVİN VALİSİ DUYGULANDIRDI

Halitpaşa Meydanı'nda başlayan programa katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları eşliğinde yürüdü. Artvin Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımının marşlar çaldığı ve Türk bayrağının açıldığı yürüyüş, Milli İrade Meydanı'nda tamamlandı. Yürüyüşe Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Abdullah Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve çok sayıda vatandaş katıldı. Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi yaşananları Türk milletinin unutmayacağını ve unutturmayacaklarını söyledi. Konuşmasında duygulanan Vali Doğanay, 15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişimini bazılarının sadece seyretmekle kaldığını kaydederek, "Tarihe kara bir leke olarak yazılan o gece hep birlikte o top seslerini ve alçaktan uçan alçak pilotları hepimiz gözyaşlarıyla müşahede ettik. Tanka çanta vuran 80 yaşındaki ninelerimizi gördük. Başka neler gördük? Bunları seyredenleri gördük sadece seyrettiler, seyir haline geçtiler hala seyretmeye devam ediyorlar. Nereye kadar giderler bilmiyoruz ama biz onlar nereye giderlerse gitsinler biz buradayız. Bizim başka vatanımız yok." dedi. 

Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi

BAYBURT DARBEYE KARŞI YÜRÜDÜ

Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Cumhuriyet Caddesi boyunca Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, sık sık tekbir getirip Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine slogan attı. Saat Kule Meydanı'nda son bulan yürüyüşe Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal da katıldı.

Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi

GÜMÜŞHANE TEK SES

Gümüşhane’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.  Etkinlikler kapsamında ilk olarak protokol üyeleri ve vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Hasanbey Caddesinden sloganlar eşliğinde yürüdü.  Aktif görevde olan kamu görevlilerin gazilere ve şehit yakınlarına özellikle gönül borcu ve vefası olduğunu kaydeden Gümüşhane Valisi Okay Memiş, "Biz her türlü darbe girişimine karşı çıkacağız. Bu bizim görevimiz. Bunun için devlet bize maaş ve yetki veriyor. Ancak buradaki arkadaşlarımın hiçbirisinin böyle bir görevi yoktu. Sadece vatan sevgisiyle böyle bir şeye kalkıştılar. Dünya siyasetinde görülmemiş bir şekilde çok önemli bir duruş sergilediler. Tankın tüfeğin kurşunun önüne canlarını siper ettiler. Hiç kimse bu mücadeleyi küçük göremez, basite indirgeyemez. Buna herkesin çok dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR EN ÖNDE

Giresun’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Metrelerce Türk bayrağının taşındığı yürüyüşe mehteran ekibinin söylediği mehter marşları eşlik etti. 15 Temmuz darbe girişimi nedeni ile Giresun’da yürüyüş düzenlendi.  Yürüyüşün en önünde Şehit Ömer Halisdemir’in pankartı yer alırken, yürüyüşte Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, daire amirleri ve binlerce kişi yer aldı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Gazi Caddesinden “şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları ile Atatürk Meydanına gelerek yürüyüşlerini noktaladı.  Ayrıca Giresun Sağlık-Sen tarafından demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara pilav dağıtıldı. 

Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi

BAYRAKLARA SARILIP UYUDULAR

Darbe girişiminin 1. yıldönümünde Samsun'daki etkinlikler dün akşam saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Kur'an-i Kerim tilaveti ve dualarla başlayan program ilahiler ile devam etti. Memur-Sen Samsun Şubesi üyeleri 249 darbe şehidinin isminin yazılı olduğu tişörtlerle sahneye çıkarak, bütün şehitlerin ismi anons edilerek yoklama yaptılar. Meydanda toplanan kalabalık, her şehidin ismi söylendiğinde 'burada' diye bağırdı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise bazı vatandaşlar meydanda ve sokaklarda üstlerine Türk bayrağı sererek uyudular. Uyuyan çocukların üstleri de Türk bayrağı ile örtüldü. Çocukların seyyar satıcı arabasının üstünde ve çadırlarda uyuması ise dikkatleri üzerine çekti. 

Doğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydiDoğu Karadeniz demokrasi nöbetindeydi










 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem