Dink davasında 4 sanığa tahliye

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada 4 kişinin tahliyesine karar verildi.

Dink davasında 4 sanığa tahliye

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada, tutuklu sanıklardan Atilla Güçlüoğlu, Murat Bayrak, Birol Ustaoğlu ve Yüksel Avan’ın tahliyesine karar verildi.


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Cumhuriyet Savcısının tutuklu sanıklar dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü emekli Yarbay Atilla Güçlüoğlu, dönemin Samsun Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Yüzbaşı Murat Bayrak, Astsubay Birol Ustaoğlu ve Astsubay Yüksel Avan’ın tahliyesini talep etmesinin ardından sanık avukatlarına söz verildi. Suçlamaları reddeden sanıklar ve avukatları tahliye talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Atilla Güçlüoğlu, Murat Bayrak, Birol Ustaoğlu ve Yüksel Avan’ın tahliyesine hükmetti. Heyet tahliye kararında, bu sanıkların kurumlarında FETÖ ile bağlantılarının tespit edilemediğinin aşikar olduğu, TSK’dan halen ihraç edilmedikleri, tetikçi Ogün Samast’ın bu sanıklarla ilgili beyanlarının çelişkili olduğu, belirtildi.

Diğer tutuklu sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 2-3-5-6 Ekim 2017 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler