Darbe girişimi soruşturmasında flaş gelişme!

2070 kişi tutuklandı...

Darbe girişimi soruşturmasında flaş gelişme!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, savcılıkça ifadeleri tamamlanarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen aralarında general, subay, astsubay, hakim ve savcı, er, polis, özel güvenlik, öğretmen ve 2 sivilin de bulunduğu 2070 kişi tutuklandı.

DARBEYE TEŞEBBÜSTEN TUTUKLANDILAR

Mahkemeye sevk edilen 2070 kişi "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak " suçlarından tutuklandı.

1071 KİŞİNİN EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

221 kişi adli kontol hükümleri uygulanarak serbest bırakılırken, 103 kişi ise mahkemeden direkt serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 1071 kişinin emniyetteki işlemleri devam ederken, gözaltındakiler gruplar halinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler