DAEŞ'e hava harekatı: 28 DAEŞ'li...

DAEŞ Terör örgütüne yönelik yapılan Hava hareketında 28 DAEŞ'linin öldürüldüğü öğrenildi. DEAŞ terör örgütü hedeflerine yönelik top ve ÇNRA atışları sonucunda 14, savaş uçakları tarafından düzenlenen hava harekatlarında da 14 olmak üzere toplam 28 DEAŞ te

DAEŞ'e hava harekatı: 28 DAEŞ'li...

DAEŞ Terör örgütüne yönelik yapılan Hava hareketında 28 DAEŞ'linin öldürüldüğü öğrenildi.

DEAŞ terör örgütü hedeflerine yönelik top ve ÇNRA atışları sonucunda 14, savaş uçakları tarafından düzenlenen hava harekatlarında da 14 olmak üzere toplam 28 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.
 
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 11 Mayıs 2016 tarihinde akşam 20.00 sıralarında Halep Kuzeyindeki Cariz, Yahmul, Kafrah bölgelerinde keşif ve gözetleme araçları ve bölgeden alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen ve atışa hazırlık içerisinde olduğu değerlendirilen DEAŞ terör örgütü hedeflerine karşı başlatılan ve aralıklarla sabah saatlerine kadar devam eden top ve ÇNRA atışları sonucunda ilk belirlemeler göre 14 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.
 
11 Mayıs 2016 tarihinde TSK’ya ait ateş destek vasıtalarının yapmakta olduğu atışlarla koordine içerisinde, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait hedef tespit vasıtalarıyla Kafrah , Jariz Tilalayn ve Dabık’ta tespit edilen DEAŞ hedeflerine Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından belirli aralıklarla 5 Hava Harekatı icra edildi. Yine yapılan ilk belirlemelere göre 14 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 11 tahkimli savunma mevzii, üzerinde silah bulunan bir taktik araç ve DEAŞ’in Karargah olarak kullandığı iki katlı bir bina imha edildi. Bina içindeki DEAŞ zayiatı konusunda henüz bilgi alınamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler