| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 12 Şubat 2022 15:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Gıda ürünlerinde KDV yüzde 1'e düşürüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan gıda ürünlerindeki KDV oranını yüzde 1'e düşürdüklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'na canlı bağlantı ile katıldı.

Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz

Yeni düzenlemeyle gıda ürünlerinde yüzde 7'lik indirim yapmış oluyoruz. KDV'si yüzde 1'e inen ürünler enflasyon sepetinde ciddi ağırlığa sahiptir.

Tüm bu ürünlerde yapılan vergi indirimi enflasyonla mücadelede önemli bir kazanım haline gelmektedir. Gıda ürünlerindeki KDV'yi yüzde 1'e indiren düzenlemeyi yarınki Resmi Gazete'de yayımlıyoruz.

Şimdiden ülkemize, milletimize, sektörlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Milletimizi enflasyona ezdirmemek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Enflasyonla mücadele kapsamında KDV'yi yüzde 1'e indirmemiz bu bizim yürütme olarak attığımız bir adımdır. Gıda sektöründe de aynı oranda bir fedakarlık talep ediyoruz. Gıda ürünlerinde pazartesinden itibaren yüzde 7 KDV, yüzde 7 sektör indirimi olarak milletimiz adına bekliyoruz.

Diğer tüm sektörlerden de pazartesi gününden itibaren doğrudan vatandaşlarımıza yansıtacakları bir yaklaşım görmek istiyoruz.

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomi arasına sokma hedefimizin bedeli de bu fedakarlıktır. Devletin yaptığı fedakarlığı ve üstlendiği yükü paylaşmak milli bir görevdir.

Yorumlar (4)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

S
semih
4 yıl önce

teşekkürler sayın cumhurbaşkanım.

R
Reis
4 yıl önce

Yaşasın heyyo salatalık 35 tl den 30 a düştü tişikkirler reis.

A
Ahmet
4 yıl önce

Ne olur 100 Tl. sıvı yağ % 7 Kdv düşse 93 Tl. olur bumu ucuzluk.

A
Akcaabatlilar
4 yıl önce

müthis bir proje yüyzyilin indirimi,arkasindan yakita zam geldi oldu yine hersey pahali.IYIKI MATEMATIK DENEN BIR BILIM VAR.