Çöp evde bulunan çocuğun kuzeni de koruma altına alındı

Bursa'da çöp evde bulunan çocuğun teyzesinin kızı da koruma altına alındı.

Çöp evde bulunan çocuğun kuzeni de koruma altına alındı

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki çöp evde bulunan çocuğun, 16 yaşındaki teyze kızı da koruma altına alındı.

Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi'nde, teyzesi K.P.A'nın çöple doldurduğu evdeki kilitli odada baygın halde bulunan ve koruma altına alınan 9 yaşındaki C.M.A'nın ardından, kadının 16 yaşındaki kızı E.Z.A. ile ilgili de çalışma başlatıldı.

Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, E.Z.A'yı koruma altına aldı.

9 yaşındaki C.M.A, annesinin yaşadığı kente gönderilerek Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alınmıştı.

OLAY
Bursa'daki dairesini 2 yıl önce K.P.A'ya (44) kiraya veren A.S, daha sonra kirasını ödemeyen kadına dava açmış, mahkemenin, evin tahliye edilmesine karar vermesinin ardından adrese giden icra ekibi, dairenin kapısını çilingir yardımıyla açtırarak kilidi değiştirmişti.

Evin kilidini tekrar değiştirerek mahkemenin tahliye kararına uymayan K.P.A'nın emniyette ifadesine başvurulmuştu. Bu sırada çöplerle dolu evin temizlenmesi için haber verilen Nilüfer Belediyesi temizlik görevlileri, kapısı kilitli bir odada çöplerin arasında yatan ve sağlık durumunun iyi olmadığı tespit edilen 9 yaşındaki C.M.A'yı baygın halde bulmuştu.

Çocuğun annesinin, K.P.A'nın kız kardeşi Y.A. (38) olduğu belirlenmiş, çocuk savcılık kararıyla anneye teslim edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler