"Çocuklar taş yerine oyuncaklarla oynasın"

Van'daki Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Biyoloji Öğretmeni Çiğdem Tek, sosyal medya üzerinden başlattığı "Çocuklar Taş Yerine Oyuncaklarla Oynasın" kampanyası çerçevesinde annesiyle sokak sokak dolaşarak çocuklara oyuncak dağıtıyor. İpekyo

"Çocuklar taş yerine oyuncaklarla oynasın"

Van'daki Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Biyoloji Öğretmeni Çiğdem Tek, sosyal medya üzerinden başlattığı "Çocuklar Taş Yerine Oyuncaklarla Oynasın" kampanyası çerçevesinde annesiyle sokak sokak dolaşarak çocuklara oyuncak dağıtıyor.

İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Biyoloji Öğretmeni Çiğdem Tek, annesi ve Okul Müdürü İbrahim Seçkin ile birlikte sokak sokak dolaşarak çocuklara oyuncak dağıtıyor. 2015 yılının Eylül ayında atandığı Van'a ilk geldiği gün sokaktaki çocukların aracını taşladığını belirten Tek, "İzmir'den eşim ile birlikte aracımızla okulu görmeye geldik. Buraya geldiğimizde iki üç çocuk arabamıza taş attı. Biz bu durumdan çok ürktük. O gün kendime, bu çocuklar sokakta taş ile çamur ile oynayacaklarına, eğer birer tane oyuncak verebilirsek böylece onlar da daha mutlu olacaktır diyerek böyle bir kampanya başlattık. Bunun yanında çocukların öğretmenleri, okulu sevmeleri için böyle bir çalışma düzenledik" dedi.

"SOKAK SOKAK GEZEREK OKULA GİTMEYEN ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITIYORUZ"

Kampanyayı annesi, okul müdürü ve okul aile birliği ile birlikte yürüttüklerini dile getiren Tek, "Kampanyayı anneme anlattım. Annem de sosyal medya üzerinden arkadaşlarına duyurdu. Her arkadaşı birer oyuncak verdi. Bunun yanında daha önceki çalışmamızdan artan paramızı da katarak çocuklara oyuncak aldık. Ardından annem Mine Gürel, Okul Müdürü İbrahim Seçkin ve Okul Aile Birliği Başkanı İdris Arslan ile birlikte sokak sokak gezerek okula gitmeyen çocuklara oyuncak dağıtıyoruz. Çocuklarımız taş yerine oyuncaklarla oynasın, çocukluklarını yaşasın. İnşallah böyle devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğretmen kızı ile birlikte sokaklarda oyuncak dağıtan anne Mine Gürel ise "Benim bir torunum var. Ona durmadan oyuncak alıyoruz. İstedim ki buradaki çocuklara da bir şey yapabilelim. Bu düşünce ile yola çıkarak sosyal medya üzerinden arkadaşlarıma kampanyadan bahsettim ve onlardan bana destek olmalarını istedim. Onlar da koca bir valiz dolusu oyuncak toplayıp bana verdiler. Van'a dönüp tüm oyuncakları dağıttık. Amacımız, oyuncaksız tek bir çocuk kalmayana kadar devam etmektir" diye konuştu.

Okul Müdürü İbrahim Seçkin de, böyle bir kampanyanın başlatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Biyoloji öğretmenimiz ve okul idaremiz, daha önce de evde eğitim gören bir öğrenciye akülü sandalye armağan etmişlerdir. Çocuklar Taş Yerine Oyuncaklarla Oynasın Kampanyamız, okul çevresinde oyuncaksız hiçbir çocuk kalmayana kadar devam edecektir. Kampanyada emeği geçen öğretmenimize, annesine ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kampanyanın çok olumlu olduğunu ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı İdris Arslan da, kampanyada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Oyuncak almanın mutluluğunu yaşayan çocuklar ise okulu çok sevdiklerini belirterek, okumak istediklerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem