Cezaevi aracı kaza yaptı: 1ölü, 7 yaralı

Burdur'da cezaevi ring aracı ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada otomobil şoförü hayatını kaybederken, ring aracı şoförü ve araç içinde bulunan 6 asker yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Burdur Cezaevi'nde yatan ve annesinin cenazesine ka

Cezaevi aracı kaza yaptı: 1ölü, 7 yaralı

Burdur'da cezaevi ring aracı ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada otomobil şoförü hayatını kaybederken, ring aracı şoförü ve araç içinde bulunan 6 asker yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Burdur Cezaevi'nde yatan ve annesinin cenazesine katılmak üzere izne ayrılan bir mahkumu Antalya'ya bağlı Kaş ilçesine götürmek üzere yola çıkan cezaevine ait 15 NV 757 plakalı ring aracı, Burdur-Fethiye istikametinde seyir halindeyken Akyaka Köyü kavşağı yakınlarında karşıdan gelen 15 DA 386 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışma sonucu 38 yaşındaki otomobil sürücüsü Taner Tekin, olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada cezaevi ring aracı şoförü ile araç içinde görevli bulunan 3'ü rütbeli, 3'ü er olmak üzere, 6 asker de yaralandı. Olay yerine gelen 112 ekiplerinin müdahalesinin ardından yaralı şoför ve görevli 6 asker Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Otomobil sürücüsü Taner Tekin'in cesedi ise, Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Burdur Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

BURDUR CUMHURİYET BAŞSAVCISI OLAYLA İLGİLİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Kaza sonrası yazılı basın açıklaması yapan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, cezaevi ring aracında görevli şoför ve 3'ü rütbeli, 3'ü er olmak üzere 6 askerin durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan'ın açıklaması şöyle:

"Bugün Burdur Cezaevinde cezası infaz edilmekte olan bir hükümlümüzün Antalya ili Kaş ilçesinde yaşayan annesinin vefat etmesi nedeniyle, annesinin cenazesine katılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızca bir günlük ölüm izni verilmiştir. Cenazeye katılmak üzere yola çıkan Burdur Cezaevine ait 15 NV 757 plakalı ring aracı Burdur-Fethiye istikametinde seyir halindeyken Akyaka Köyü kavşağı civarında karşıdan gelen 15 DA 386 plakalı araçla çarpışması sonucu ölümlü bir trafik kazası meydana gelmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay yerinde yapılan ilk incelemelerde kazanın ring aracının gidiş istikametinde kendi şeridi içerisinde meydana geldiğine, kazaya karışan 15 DA 386 plakalı aracın ringi aracının bulunduğu şeride geçtiğine dair delillere ulaşılmış, araç içerisinde sadece şoförün bulunduğu, olayda şoförün vefat ettiği, vefat edenin 1978 doğumlu Manisa Salihli nüfusuna kayıtlı Taner Tekin olduğu, Burdur'da sanayide kaynakçı olarak çalıştığına dair bir kartın bulunduğu, cezaevine ait ringi aracında ciddi maddi hasarın meydana geldiği, ring aracında bulunan şoförün ve 6 askerin hayati tehlikeleri bulunmayacak şekilde yaralandıkları tespit edilmiştir. Yeni bulgular olduğu takdirde ayrıca açıklama yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler