Can Dündar'a saldırı girişiminde önemli iddia

Can Dündar'ın saldırıya uğraması olayının nedeninin yapılan yanlış bir haber olduğu ileri sürüldü. Can Dündar’a silahlı saldırı girişiminde bulunan zanlının avukatı, müvekkili Murat Şahin’in saldırıyı özel bir muhabbet beslediği Alaattin Çakıcı hakkında C

Can Dündar'a saldırı girişiminde önemli iddia

Can Dündar'ın saldırıya uğraması olayının nedeninin yapılan yanlış bir haber olduğu ileri sürüldü.

Can Dündar’a silahlı saldırı girişiminde bulunan zanlının avukatı, müvekkili Murat Şahin’in saldırıyı özel bir muhabbet beslediği Alaattin Çakıcı hakkında Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan yanlış bir haberden dolayı gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'nde silahlı saldırı girişiminde bulunan zanlı Murat Şahin’in avukatı Hayrettin Sanır, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Müvekkili Şahin’le görüştükten sonra Metris Cezaevi önünde açıklamalarda bulunan avukat Sanır, “Müvekkilimiz kendisine ‘gözaltındayken çok farklı birimler tarafından baskı yapıldığını, yabancı bir ülkenin ajanıymış gibi muameleye tabi tutulduğunu’ anlattı” dedi.

Görüşmelerinin müvekkili Şahin tarafından kamuoyuyla paylaşılmasını istediğini belirten avukat Sanır, “Müvekkilim Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın vatana ihanet teşkil edecek davranışlarından uzun süreden beri rahatsız olduğunu aktardı” diye konuştu.
 
Müvekkilinin Alaattin Çakıcı’ya özel bir muhabbet beslediğini aktaran avukat Sanır, müvekkilinin saldırıya ilişkin kamuoyuyla paylaşılmak üzere kendisine, "Alaattin Çakıcı’ya özel bir muhabbet beslediğini, bir müddet önce Cumhuriyet Gazetesi’nde Alaattin Çakıcı’nın sol örgütler tarafından saldırıya uğrayıp hastaneye kaldırıldığı şeklinde yalan bir haber ortaya koymaları üzerine bir duygu köpüklenmesi yaşadığını, olay günü tesadüfen denk geldiğini, o heyecan ve duygu köpüklenmesinin etkisiyle bireysel olarak böyle bir eylemi gerçekleştirdiğini" söylediğini aktardı. (İHA)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler