Bülbül, asansör sektörünü değerlendirdi

TTSO Meclis Üyesi Şaban Bülbül "hala ulusal ve uluslararası bir montaj veya bakım firmamız yoktur" dedi.

Bülbül, asansör sektörünü değerlendirdi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi Şaban Bülbül, "Sektörde yapılan düzenlemelerle geçmişe göre yol aldığımız inkar edilemez ancak hala ulusal ve uluslararası bir montaj veya bakım firmamız yoktur." ifadesini kullandı.

TTSO Meclis Üyesi Bülbül, yaptığı yazılı açıklamada, asansör sektöründe yapılan düzenlemelere rağmen hala aksayan birçok konu olduğunu belirterek, plansız olarak birçok asansör montaj ve bakım firmasının açılmasının, uluslararası firmaların sektörde oluşturduğu büyük baskının çözülmesi gereken konulardan olduğunu işaret etti.

Asansör sektörünün içinde bulunduğu durumun uzun süredir tartışıldığını aktaran Bülbül, şöyle devam etti:

"Ülkemizde sektörde yer alan işletme sahipleri, dernekler veya federasyon çatısı altında zaman zaman bir araya gelerek problemleri dile getirmektedirler. Ancak bu tartışmalar ve sunulan öneriler fiiliyata geçirilmemekte ve problemlerimizin çözümüne etki yapmamaktadır. Şüphesiz ki şirketlerin kurumsallaşması adına bazı adımlar atılmaktadır. Bunları yok sayamayız. Tüm bu gelişmelere rağmen bölgesel anlamda faaliyet gösteren şirketler için iki önemli tehlike mevcuttur."

Bülbül, asansör montaj ve bakım firması kurmanın devlet tarafından bir planlamaya tabi olmadığını işaret ederek, firma sayısının sürekli çoğalması nedeniyle yetişmiş eleman sıkıntısı yaşandığını ve kurumsal güçlü firmalar değil, 5 - 10 kişiden oluşan küçük firmaların sektörü oluşturduğunu kaydetti.

Bir süre sonra bazı firmaların kapanıp yerine yenilerinin açıldığını vurgulayan Bülbül, "Bu durum da asansör piyasasında istikrarsızlığa sebep olmaktadır. Kurumsal yapılanma etkilenmekte, ulusal ve uluslararası standartlarda güçlü firmalar oluşamamaktadır. Sektörde yapılan düzenlemelerle geçmişe göre yol aldığımız inkar edilemez ancak hala ulusal ve uluslararası bir montaj veya bakım firmamız yoktur." ifadelerini kullandı.

Bülbül, bu problemleri çözmek için firma sayısında bir planlamaya gidilmesi gerektiğine dikkati çekerek, sektör açısından önemli

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem