Bu acıya yürek dayanmaz

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış'ın cenazesinde, şehidin 4 aylık hamile olan eşi ile babasının feryatları yürek dağladı. Bingöl'de görevli olan şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış, geçici g

Bu acıya yürek dayanmaz

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış'ın cenazesinde, şehidin 4 aylık hamile olan eşi ile babasının feryatları yürek dağladı.

Bingöl'de görevli olan şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış, geçici görev için gittiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce girilen çatışmada ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Şehit Kıldış'ın İskenderun ilçesi Gültepe Mahallesi'ndeki baba ocağına şehadet haberi dün akşam saatlerinde verilmişti. Kırıkhan ilçesi doğumlu olan şehit Kıldaş'ın cenazesi bugün helallik alınmak üzere önce İskenderun'da baba ocağına getirildi. Ambulansın arka kapısının açılması ile Türk bayrağına sarılı şehit Kıldış'ın tabutunu gören 4 aylık hamile eşi Tuba Kıldış, gözyaşlarına boğuldu. Kendisine ağlama diyenlere "Yandım ben susun" şeklinde cevap veren ve okunan dualara gözyaşları içerisinde "amin" diyen şehit eşi, kendisine sarılan şehit annesi Hatice Kıldış'a "Benim yuvam yıkıldı, başkalarının yuvaları yıkılmasın Allah'ım" diyerek feryat etti. Güçlükle ayakta duran ve hamile olduğu için askerlerin bir an olsun kollarını bırakmadığı Tuba Kıldış, şehit olan eşinin tabutuna, "Metin'im niye bıraktın beni" diyerek sarıldı.

Şehit Jandarma Astsubay'ın Uzman Çavuş olan erkek kardeşi Ercan Kıldış ise cenazeye ağabeyinin astsubay elbisesini giyerek katıldı. Ambulansta oğlunun tabutunu görmesi ile birlikte sinir krizleri geçiren baba İlyas Kıldış ise "Oğlum, pamuğum, gülüm, bir tanem gitti" diye hıçkıra hıçkıra gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta zorluk çeken baba Kıldış, sağlık görevlilerinin yardımıyla ambulansa götürüldü.

Şehit Kıldış'ın fabrika işçisi olan büyük ağabeyi Murat Kıldış'ın 3,5 yaşındaki oğlu minik Yusuf ise, şehit olan amcasını asker olan diğer amcasının kucağında gözyaşları ile karşıladı.

Şehit Kıldış'ın cenazesi alınan helalliğin ardından defnedilmek üzere doğup büyüdüğü Kırıkhan ilçesine götürüldü.

Şehit Kıldış'ın İskenderun'daki baba evinde gerçekleşen helallik törenine Kaymakam H. Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulu Cami'de kılınan cenaze namazına, Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildağ, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, MHP Hatay Milletvekili M.Necnettin Ahrazoğlu, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazı sonrasında askeri bando eşliğinde şehitliği götürülen olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış'ın cenazesi toprağa verildi.

Bu acıya yürek dayanmaz

Bu acıya yürek dayanmaz

Bu acıya yürek dayanmaz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem