’Bombalı araç’ şehri ayağa kaldırdı - Gaziantep haber

Gaziantep'te bir belediyeye ait sosyal tesisler yakınında, düzgün park edilemeyen bir otomobil, gece yarısı bomba paniğine neden oldu.

’Bombalı araç’ şehri ayağa kaldırdı - Gaziantep haber

Gaziantep'te bir belediyeye ait sosyal tesisler yakınında, düzgün park edilemeyen bir otomobil, gece yarısı bomba paniğine neden oldu.

Gaziantep Kurbanbaba Mahallesi 3 Nolu sokak içerisinde Kurbanbaba Sosyal Tesisleri yakınında düzgün park edilemeyen bir otomobili gören vatandaşlar, polisi arayarak bombalı araç olabileceğini ihbar etti. Gelen polis ekipleri, düzgün park edilmeyen ve uzun süredir aynı bölgede park halinde bulunduğu söylenen 01 BVM 63 plakalı otomobilin çevresinde geniş güvenlik tedbirleri oluşturdu. Bölgeye çok sayıda polis ve sinyal kesici jammerler sevk edildi. Alınan geniş güvenlik tedbirleri altında, sinyal kesici jammerler kuruldu. Bomba uzmanları, patlatılacak fünyeyi araca yerleştirmeye hazırlanırken, bölgeye özel harekat ekipleri de çağrıldı.

PATLATILMAK İSTENEN ARACINI SON ANDA KURTARDI

Organize Sanayi'de bir fabrikada çalışan Erkan Kendirlik ise evine gitmek için aracın bulunduğu bölgede işçi servisinden indi. Çevredeki güvenlik terbirlerini gören Kendirlik, aracının yanına gitmek isterken polis tarafından durduruldu. Alana yaklaşamayacağı ve bombalı araç olduğu ihbarı yapıldığı söylenmesi üzerine Kendirlik, kendi otomobilinin de o bölgede olduğunu söyledi. Bu arada aracın Adana plakalı olduğu söylenmesi üzerine şüphelenen işçi Kendirlik, aracın kendisine ait olabileceğini söyledi. Yaklaştığında aracın kendisine olduğunu belirten Kendirlik, "Fabrikada 15.00-23.00 mesaisinde fabrikada işçi olarak, çalışıyorum. Fabrika işçi servisinin bıraktığı yer ile evime yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ben de kendime ait aracı servisin indirdiği bu bölgede park ediyorum. Bu sabah da aynı şekilde bu bölgeye geldim. İşçi servisine zor yetiştiğim için aracımı alelacele park ettim. Servise binerek, çalıştığım iş yerine gittim. İşimiz bitince de tekrar buraya geldiğimde polisleri gördüm, çok şaşırdım" diye konuştu.

Erkan Kendirlik, polis nezaretinde araca yaklaşarak, kapılarını açtı. Aracın içini, motor ve bagaj kısımlarını kontrol eden polis ekipleri, olumsuz bir duruma rastlamadı. Şahsın ifadesi üzerine tutanak tutarak, olay yerinden ayrıldı.

Patlamadan kurtulan aracın bulunduğu bölgeye çağrılan özel harekat ekipleri ise durumun anlaşılması üzerine olay yerine gelmeden geri döndüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem