Bitlis'te 60 ton patlayıcı ele geçirildi

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tatvan ilçesi kırsalında devam eden çalışmalar neticesinde Tokaçlı Köyü yakınlarında PKK'ya ait olduğu belirtilen ve üzeri kamufle edilmiş sığınaklarda çeşitli saldırılarda kullanılmak üzere 60 ton patlayıcı malzem

Bitlis'te 60 ton patlayıcı ele geçirildi

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tatvan ilçesi kırsalında devam eden çalışmalar neticesinde Tokaçlı Köyü yakınlarında PKK'ya ait olduğu belirtilen ve üzeri kamufle edilmiş sığınaklarda çeşitli saldırılarda kullanılmak üzere 60 ton patlayıcı malzeme, gıda ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde alınan güvenlik önlemleri neticesinde imha edildi.

Bitlis Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: 'Devam eden çalışmalarda İlimiz Tatvan İlçesi Tokaçlı Köyü civarında bulunan kırsal alanda çok sayıda örgüt mensubunun barındığı, çok miktarda silah, mühimmat, yaşamsal ve diğer lojistik malzemelerle beraber yaklaşık (60) ton civarında güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı maddenin zemine kazılan çukurlarda üzerleri örtülü kamufle edilmiş şekilde saklanıldığı, bu malzemelerin gerçekleştirilmesi muhtemel saldırılarda kullanılacağı yönünde elde edilen bilgiler ışığında Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ve Tatvan İlçemizde konuşlu 10. Mekanize Tugay Komutanlığıyla kurulan koordine neticesinde, bahse konu patlayıcı maddeler ile diğer materyallerin yerleri kısa süre içerisinde tespit edilmesine müteakip, hava destekli yapılan operasyonel çalışmada örgüte ait çok sayıda silah ve mühimmat ile beraber yaklaşık (60) ton civarındaki patlayıcı madde erzak ve mühimmat depoları imha edilmiştir.'

 

Valilik açıklamasında 'Zamanında ve etkili müdahale olmaması durumunda istenmeyen müessif olaylara sebep olabilecek bahse konu saldırı teşebbüsleri karşısında yapılan çalışmalar, terörle mücadelede güvenlik birimlerimiz arasındaki koordinasyon ve bilgi paylaşımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmalarıyla birlikte kararlılıkla devam etmekte ve edecektir' denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler