Biri başka diğer diğer tam tersini...

Haber61 / Haber Servisi - Levent Ustabaşı   Fındığın fiyatının büyük düşüş yaşaması üreticiyi mağdur etti. Ak Parti’nin bölge milletvekilleri ise iki ayrı görüş bildirdi. Biri fındığı elinizde tutun satmayın devlet müdahale edecek derken diğeri bu bir tic

Biri başka diğer diğer tam tersini...
Haber61 / Haber Servisi - Levent Ustabaşı
 
Fındığın fiyatının büyük düşüş yaşaması üreticiyi mağdur etti. Ak Parti’nin bölge milletvekilleri ise iki ayrı görüş bildirdi. Biri fındığı elinizde tutun satmayın devlet müdahale edecek derken diğeri bu bir ticaret elinde tutanlar mağdur ediyor tespitinde bulundu.
 
İlk açıklama Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan geldi. Cora, Tarım Kredi Kooperatifi’nin fındık alacağını vurgulayarak, “ Üreticilerimiz kendilerini ferah tutsun. Üreticiler ellerindeki ürünleri ucuza satmasın biraz daha sabretsin. Devletimiz üreticilerin mağduriyetini gidermek için fındık alacak.  Tarım Kredi Kooperatifi’nin yeni bir uygulaması var ve bu kapsamda fındığı yaklaşık 14 TL’ye yakın bir fiyat ile üreticiden alacak.”dedi.
 
HANGİSİNE İNANALIM?
 
Bu açıklama tartışılırken kafa karıştıran ve bu açıklamanın tam tersi bir değerlendirme ise yine bölgenin Ak Parti milletvekili Nurettin Canikli’den geldi. 
1 Kasım seçimlerinin ardından yakalandığı söylenen lenf kanseri tedavisi nedeniyle siyasetten uzak kalan AKP Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, fındıkta yaşanan fiyat düşüklüğüne yönelik hükümetin bir çalışması olmadığını söyledi. 
 
Yaşanan mağduriyetin sorumlusu olarak elinde fındığı tutanları gösteren Nurettin Canikli, “Biz 2001 yılından bu yana fındık üreticisini mağdur etmedik, hep yanında olduk. Fındığı 90 Centten bugün 3.5 Dolara yükselttik. Şimdi birileri 12-13 liradan fındık almış ya da elinde tutmuş. Bizim amacımız bunları korumak değil. Bugün fiyat düşmüşse bunun kabahati elinde fındık tutanlardır, bunu yapanlar üreticiye zarar veriyor” dedi.
Kendilerinin tüccar ve spekülatörleri korumalarının söz konusu olmadığını söyleyen Canikli, “Bu bir ticaret işidir. Ticarette karda zararda olur, şu anda fındığın fiyatına müdahale edecek bir durum ortada yok” dedi.
 
Bu açıklamaları fındık üreticileri ise şaşırtıcı buldu. Üreticiler, “Hangisine inanlım! Ne yapmaya çalışıyorlar” diyerek tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem