Binali Yıldırım Açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu...

Binali Yıldırım Açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'ndeki kriz merkezinde darbe girişimi sırasında rehin alınan ve sabah saatlerinde kurtarılan Genelkurmay Başkanı  Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile birlikte birlikte açıklama yaptı.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

15 Temmuz, Türk demokrasisi için kara bir lekedir. darbe girişiminde bulunan paralel terör çetesine karşı demokrasi nöbeti tutan asil milletin bütün fertlerine, bu paralel terör örgütü çetesine klarşı didik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum. Verilecek en güzel cevabı vermişlerdir. 15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum. 

'EMİR KOMUTA ZİNCİRİ İÇİNDE BİR KALKIŞMA DEĞİL'

Bu emir komuta hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını, milletini seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen komutanlarımızı tebrik ediyorum. Olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız ve siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyorum. 

Milli iradenin ülkemizin bağımsızlığı için ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. O tankların üzerine çıkan o aziz vatandaşlarımız, canını bu uğurda veren o şehitlerimizi bu millet asla unutmayacak. Bu zor günümüzde bizi arayan dost ülkelere de teşekkür ediyoruz. 

Bu paralel çete mensupları artık yüce Türk  adaletinin elindedir. Müstahak oldukları her türlü cezayı, karşılığı  göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu  basiret Türkiye'de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu  kalkışmayı yapanlar bir kez daha şu gerçeği anlamalıdır; hiç kimse bu büyük  milletin iradesiyle oyun oynayamaz, demokrasi aşkıyla özgürlük umdesiyle asla ve  asla boy ölçüşemez.

PKK TERÖRÜNDEN DAHA ALÇAKTIR

Paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Müstehak oldukları cezayı göreceklerdir. Vatandaşlarımızın bugün normal hayata dönmüş  olması erdeminin bir göstergesidir. Devletin silahıyla, parasıyla, tankıyla,  bombasıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş  açanlar PKK teröründen daha da aşağılık bir terör örgütüdür. Asla ve asla bu  millet bu hain çeteyi unutmayacaktır. Bazı dostlarımız bizim bu konuda başından  beri gösterdiğimiz hassasiyeti anlamakta zorluk çekiyorlardı ama anlamalarının  bize çok büyük maliyeti oldu

161 ŞEHİDİMİZ VAR

Bu kalkışma bastırılmıştır ancak şehitlerimiz,  toplam 161 şehidimiz, şu ana kadar bin 440 yaralımız vardır. Bu aşağılık  kalkışmaya, bu olaya karışan şu ana kadar 2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker  gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur. Darbecilerden 20 civarında ölen 30 kadarda yaralı var. 

GİRİŞİME KATILANLAR HAİNDİR

İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonra bir yandan vatandaşlarımız normal hayatlarını sürdürürken ülkemizi itibarsızlaştırmaya çalışan güruhlar karşısında her türlü işlem yapılacaktır. Demokrasi bayramımız 15 Temmuz milletimize hayırlı olsun. Parti başkanlarının bu olayda gösterdiği üstün dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum. İşin beynini oluşturan bütün isimler kontrol altında.Girişime karılanlar haindir, hainlerin rütbesi olmaz.

KOMUTANLARIN DURUMU

Komutanlarımızla ilgili endişe edecek durum yok. Kısa süre içinde komutanlarımız da normal sürece geçeceklerdir. 

FAHRİ KASIRGA'NIN DURUMU 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da evine gidiyor. Bir sıkıntı yok. 

İDAM SORUSUNA YANIT

 Vahim bir olayın sıcaklığı devam ediyor. Henüz tamamlanmış değil. Bu suçun karşılığı hukuk sisteminde açık seçik tanımlanmıştır. İdam cezası Türk anayasasından çıkarılmıştır.  İlave ne gibi tedbirler alınacaksa bunu da araştıracağız.

FETHULLAH GÜLEN MESAJI

 İade talebinde bulunduğumuz bir isim. Dün akşamki olaydan sonra bu adamın arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke Türkiye'ye dost değildir. Türkiye'ye karşı ciddi bir savaşın içindedir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler