Belçika'daki canlı bomba hiç gitmemiş

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki canlı bomba saldırılarının ardından, ‘Avrupa’nın kalbi’nde DAEŞ’li terörist avı sürüyor.   Saldırılarda Bakraoui kardeşlerle birlikte, DAEŞ’in ‘bomba mühendisi’ listesinde yer alan ve patlamalardan önce kaçtığı zannedilip

Belçika'daki canlı bomba hiç gitmemiş
Belçika’nın başkenti Brüksel’deki canlı bomba saldırılarının ardından, ‘Avrupa’nın kalbi’nde DAEŞ’li terörist avı sürüyor.
 
Saldırılarda Bakraoui kardeşlerle birlikte, DAEŞ’in ‘bomba mühendisi’ listesinde yer alan ve patlamalardan önce kaçtığı zannedilip aranan Belçika vatandaşı 24 yaşındaki Najim Laachraoui’nin de öldüğü ortaya çıktı.
 
ÜÇÜNCÜ TERÖRİST DE ÖLDÜ
 
Zaventem Havaalanı ve Maalbeek Metro İstasyonu’ndaki intihar saldırılarını gerçekleştiren DAEŞ’li teröristlerinden 2’sinin kimliğini açıklayan Savcı Leeuw, 2 kardeş olan sadırganlardan İbrahim el-Bakraoui’nin (29) Zaventem Havaalanı’nı, Khalid el-Bakraoui’ni (27) ise Maalbeek Metro İstasyonu’nu hedef aldığını söyledi.
 
Saldırılarda Bakraoui kardeşlerle birlikte, DAEŞ’in ‘bomba mühendisi’ listesinde yer alan ve patlamalardan önce kaçtığı zannedilip aranan Belçika vatandaşı 24 yaşındaki Najim Laachraoui’nin de öldüğü ortaya çıktı. Polis kaynakları, Laachraoui’nin havalimanındaki ikinci saldırıda kendisini patlattığını doğruladı.
 
DAEŞ’İN ‘BOMBA MÜHENDİSİ’
 
Zaventem Havaalanı kameralarına yakalanan ve havalimanındaki ikinci saldırıda kendisini patlattığı ortaya çıkan 24 yaşındaki Najim Laachraoui, DAEŞ’in ‘bomba mühendisleri’ arasında yer alıyor.
 
Brüksel’de “Türk mahallesi” olarak bilinen Schaerbeek semtinde yaşayan Laachraoui, elektrik mühendisliği eğitimi aldı. Belçika’da henüz 18 yaşındayken cihatçı gruplara katıldı. Adı, 2009’da Mısır’ın başkenti Kahire’de 17 yaşındaki bir Fransız gencin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı kapalıçarşı saldırısına karıştı.
 
ABDESLAM İLE GÖRÜLMÜŞTÜ
 
2013’te Suriye’ye giderek DAEŞ saflarına katılan Laachraoui, Şubat 2015’te Belçika’ya döndü. Laachraoui’nin DNA’sına Paris’te 13 Kasım’daki kanlı terör saldırısında kullanılan bomba kimyasallarında rastlanmıştı. O günden beri Fransız ve Belçika güvenlik güçlerince aranıyordu.
 
Laachraoui, Paris saldırılarının firari ismi Salah Abdeslam ile Macaristan’da görülmüştü. Laachraoui’nin, “Soufiane Kayal” adına düzenlenmiş sahte bir kimlik taşıdığı belirlenmişti. Laachraoui’nin DAEŞ saflarındaki isminin ise “Ebu İdris” olduğu belirtiliyor.
 
'İNTİHAR NOTU BIRAKTI' İDDİASI
 
Brüksel’de “Türk mahallesi” olarak anılan Schaerbeek semtinde bir evde yapılan aramada, çöp tenekesine atılmış dizüstü bir bilgisayar bulundu.
 
Yapılan incelemede, bilgisayarda İbrahim el-Bakraoui’nin ‘intihar notu’nun kayıtlı olduğu tespit edildi. Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, ‘intihar notu’nda İbrahim el-Bakraoui’nin “Sürekli kaçıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Her yerde aranıyoruz. Hiçbir yerde güvende değiliz. Beklersem tek başıma bir hücrede çürüyeceğim” ifadesini kullandığını aktardı. (Habertürk)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem