Belçika saldırısının ardından Hükümet'ten ilk açıklama!

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Belçika'da art arda meydana gelen patlamalarla ilgili, "Terör dünyayı sarmış durumda. Burada büyük ihtimalle DAEŞ terör örgütünün saldırısı olarak düşünülebilir. İşbirliği tavsiye ediyoruz. Burada olay Belçika hükümeti

Belçika saldırısının ardından Hükümet'ten ilk açıklama!
Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Belçika'da art arda meydana gelen patlamalarla ilgili, "Terör dünyayı sarmış durumda. Burada büyük ihtimalle DAEŞ terör örgütünün saldırısı olarak düşünülebilir. İşbirliği tavsiye ediyoruz. Burada olay Belçika hükümetinin PKK teröristlerine çadır kurup propaganda yapmasına izin vermesidir. " dedi.
 
"PKK BAYRAKLARININ BRÜKSELDE DALGALANMASI İÇİMİZ BURKTU"
 
Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır Ahaber'e konuştu.
 
Konuşmadan satır başları şöyle:
 
"Terör dünyayı sarmış durumda. Terörle mücadelede AB'yi her zaman ayrı tutmak lazım. Ama ülkeler bazında gerektiği kadar mücadele yapmıyabiliyorlar PKK bayraklarının Brüksel'de dalgalanması içimizi burktu.
 
Brüksel çok fazla kültürün birarada olduğu bir şehir, bütün bunlar terörle mücadelede zorlukları ortaya çıkarıyor.
 
"FRANSA ÇOK ETKİN MÜCADELE YÜRÜTÜYOR"
 
Ülkeler bazında baktığınızda Fransa çok etkin mücadele yürütüyor. Bizimle de işbirliği gayet iyi ama öyle ülkeler var ki PKK mali kaynaklarını yasaklamamış, bir sürü PKK'lının Avrupa'da dolaşmasına izin vermiş.
 
"SALDIRIYI DAEŞ YAPMIŞ OLABİLİR"
 
Burada büyük ihtimalle DAEŞ terör örgütünün saldırısı olarak düşünülebilir. Bundan üzüntü duyduğumuzu söylemek isterim.
 
Son dönemin en büyük terör ve illegal göç kaynağı Suriye'dir. Suriye sorunu ve illegal göç çözülemediği takdirde terör saldırıları, bombalarla karşı karşıya kalacağız. DAEŞ'le ilgili önemli ayrıntı var. DAEŞ'in kaynağı AB ülkeleridir. Türkiye ile işbirliği yapılmadığı için uzun zaman bu kaynak kurutulamamıştır.
 
"MALESEF BU KONUDA HAKLI ÇIKTIK"
 
Maalesef bu konuda haklı çıktık. İşbirliği tasviye ediyoruz, biz hazırız, AB de hazır olacaktır.
 
Burada olay Belçika hükümetinin PKK teröristlerine çadır kurup propaganda yapmasına izin vermesidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem