Başkan Genç: “Küçüğe sevgi, büyüğe saygı esastır“

Ortahisar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevi sakinlerine yemek verdi

Başkan Genç: “Küçüğe sevgi, büyüğe saygı esastır“
Ortahisar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevi sakinlerine yemek verdi.

Köşk Huzurevi ve Çamlık Huzurevi sakinlerinin katıldığı yemekte Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç masaları tek tek dolaşarak huzurevi sakinlerinin 'Yaşlılar Haftası'nı kutladı. Huzurevi sakinleriyle sohbet eden Genç onlara karanfil hediye ederek, hâl ve hatırlarını sordu. Yemekte kısa bir konuşma yapan Çamlık Huzurevi Müdürü Muhammet Durmuş yaşlılara yönelik hizmetlerinden dolayı Başkan Genç'e çok teşekkür ederek; Başkan Genç'in her zaman yanlarında olduğunu ve kendilerine her zaman ilgi, alaka gösterdiğini söyledi.

Genç'in hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını ve yaşlılara kadirşinas davrandığını ifade eden Durmuş, "Ben bir kez daha bu organizasyondan ve ayrıca ilgi ve alakasından dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizleri hiçbir zaman Yaşlılar Haftası'nda ve diğer günlerde olsun yalnız bırakmadılar. İsteklerimizi yerine getirip, sürekli yanımızda oldular. Sağolsun bizleri hiçbir zaman unutmadı." sözlerine yer verdi. 


YAŞLILARIMIZA DEĞER VERİYORUZ

Huzurevi sakinlerine hitabında Türk milletinin yaşlılara çok değer veren ve saygı gösteren bir millet olduğunu ifade eden Başkan Genç, bu geleneğin genç nesillere aktarılmasını bir görev olarak addettiklerini söyledi. "Küçüğüne sevgiyi, büyüğüne saygıyı esas alan bir toplumuz" diyen Başkan Genç, "Belediyemiz imkânları ölçüsünde yaşlılara hizmet etmeyi kutsal bir vazife olarak görüyor. Hâlihazırda evde bakım hizmetleri kapsamında 260 kişiye hizmet veriyoruz. Yaşlılarımızın kişisel temizlik, ev temizliği, küçük onarım, tadilat işleri ve gidecekleri yerlere kadar refakat edilmesi gibi ihtiyaçları ekiplerimiz tarafından karşılanıyor. Bu hafta belki temsilen Yaşlılar Haftası olarak kutlanıyor ama bizde her zaman büyüğümüze karşı hürmet ve saygı göstermek, onların elini öpmek esastır. Biz büyüklerimize gerçekten değer veren bir milletiz. Bu geleneği yaşatan bir milletiz. Küçüğüne sevgiyi, büyüğüne saygıyı ve aileyi esas alan bir milletiz. Siz büyüklerimiz bizleri böyle yetiştirdiniz; biz de sizden bu değerleri böyle devraldık. Biz bunu görev addederek, toplumumuzun her zaman bu değerleriyle birlikte bir bütün olması için bunu gelecek nesillerimize de böyle öğreteceğiz. Zira buna çok çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir inanca da sahip milletiz. Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Allah buyuruyor ki, "Her kim annesi, babası yanında yaşlanırsa ona asla öf bile demesin." Bunu Allah Kur'an-ı Kerim'inde bir emir olarak buyuruyor. Biz bu inancımızı ve geleneğimizi geleceğimiz olan çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Konuşmasında Peygamber Efendimizin (SAV) yaşlılarla ilgili, 'Bir genç büyüğüne saygı gösterip, hürmet ederse Allah (C.C) ona yaşlandığında da ona hürmet edecek nesiller nasip edecektir' hadisini hatırlatan Başkan Genç bunun yaşlılara nasıl davranmamız gerektiğini anlatan çok veciz bir söz olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle bir taraftan yoğun mesaimiz devam ederken diğer taraftan da bu hafta sizlerle beraber olmak istedik. Devletimiz Allah'a şükür ki her zamankinden daha da güçlü. Güçlü olmak demek, sizlerin daha iyi imkanlara sahip olması demektir. Ben tekrar sizlere davetimize icabet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Hepinizin ellerinden öpüyorum." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem