Başbakanlık'da FETHÖ toplantısı

Fethullah Gülen cemaatinin paralel yapılanmasıyla ilgili ayağının devletten tasfiyesine yönelik olarak bugün Başbakanlık’ta önemli bir toplantı yapılacak. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın başkanlığındaki toplantıya; MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da ar

Başbakanlık'da FETHÖ toplantısı

Fethullah Gülen cemaatinin paralel yapılanmasıyla ilgili ayağının devletten tasfiyesine yönelik olarak bugün Başbakanlık’ta önemli bir toplantı yapılacak. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın başkanlığındaki toplantıya; MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu kamu birimlerinin müsteşarları ve ilgili kuruluşların başkanları katılacak. Toplantının ana gündemini, paralel yapıyla bağlantılı memurların devletin bütün birimlerinden tasfiyesi oluşturacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu yılın ilk günlerinde verdiği talimatın ardından devletin bütün birimleri paralel yapıyla mücadele konusunda teyyakuz durumuna geçirildi. Paralel yapılanma, Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında ulusal güvenliğe yönelik tehdit olarak kabul edilmişti. Başbakanlık’ta da, 'Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması' ile  mücadele çerçevesinde bir koordinasyon birimi oluşturulmuştu. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu, paralel yapı ile ilgili araştırmasını sürdürürken, Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun da incelemesinin devam ettiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığı Mali Suçlar Araştırma Kurulu da çalışma yürütüyor.

Başbakanlık’ta koordinasyon toplantısı

Paralel yapı ile mücadele çerçevesinde bugün saat 14.00’de Başbakanlık’ta bir koordinasyon toplantısı yapılacak. Toplantıya; Başbakan Yardımcısı Akdoğan başkanlık edecek. Toplantıya; ilgili bakanlıkların müsteşarları katılacak. TİKA, TİB gibi önemli kurumlar da toplantıda başkan seviyesinde temsil edilecek. MİT Müsteşarı Hakan Fidan da toplantıda yer alacak.

Toplantıda; önce paralel yapı ile mücadelenin 3 yıllık envanteri çıkarılacak. Ardından da bundan sonra ne yapılacağı ele alınacak. Bu çerçevede ilgili bakanlıkların bürokratları, kendi kurumlarında çektikleri röntgenle ilgili kapsamlı sunumda bulunacak. Bu değerlendirmelerin ardından paralel yapıyla bağlantılı personelin devletten nasıl tasfiye edileceği ele alınacak.

ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ocak’ta yaptığı açıklamada Devlet Denetleme Kurulu'na paralel yapıyla ilgili talimat verdiğini belirterek, şunları söylemişti: "Ben talimatı verdim ve dedim ki, ‘Devletin bütün kurum ve kuruluşlarında, nereden ne istihbarat alıyorsunuz, hepsini inceleyecek, araştıracak, burada paralel devlet yapılanmasına yönelik kimler var, titizlikle inceleyecek, tespit ettikten sonra bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaksınız.’ Şu anda DDK bu çalışmaları başlattı. Sayın Başbakan’la da bu konuyu konuştum, dedim ki ‘Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu devreye sokun’. Böylece koordinasyon içinde bir çalışma yapılacak, bu koordinasyon olmazsa arada kaçanlar olur. Şu anda da iki grup da çalışmalarını başlattı."

30 Mart’ta da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde Paralel Devlet Yapılanması ile Mücadele Koordinasyon toplantısı düzenlenmişti. Paralel yapı ile mücadelede Başbakanlık Teftiş Kurulu da devreye sokulurken, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın koordinasyonunda paralel yapıyla mücadele çalışma ve koordinasyon birimi oluşturulmuştu.

Kaynak : Milliyet 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler