Barbaros Şansal hakim karşısına çıktı

Ünlü modacı Barbaros Şansal, “halkı kin, düşmanlığa tahrik” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

Barbaros Şansal hakim karşısına çıktı

Her şeyin yılbaşı gecesi attığı bir tweetle başladığını belirten Ünlü modacı Barbaros Şansal, ifadesinde, "Bu olay olduktan sonra bütün mail adreslerim ve telefonlarımı kapatmak zorunda kaldım” dedi.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle ünlü modacı Barbaros Şansal hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul 43’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, soruşturma aşamasında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen tutuksuz sanık Barbaros Şansal ile 10 avukatı katıldı. Oyuncular Tuna Arman ve Başay Okan da Şansal’a destek için duruşmayı izleyenler arasında yer aldı. İddianamenin okunmasının ardından kimlik tespiti yapılan Şansal, aylık gelirinin 3 bin TL olduğunu belirtti. Şansal savunmasında, “31 Aralık 2017 gecesi paylaştığım bir tweetin ardından her şey başladı. İddianamede yer alan iki tweet bana aittir. Bu paylaşımdaki amacım ayrımcılık yapmak değil, aynı olayda zarar gören kişilerin farklı inançlarda olduğunun altını çizip zararın hepsine karşı verildiğini tespit etmekti” dedi.

“Ben masumum, 8 gün hücrede yattım”

Şansal, “İşletmecisi ve tüm çalışanları Alevi olduğu için Noel Baba kılığındaki Sünni Müslümanlar İstanbul’da silahla insanları taradı. Özeti budur” şeklinde paylaşımının kendisine ait olmadığını belirterek, “Zaten bu paylaşımın yeri ve saati farklıdır. Bu olay olduktan sonra bütün mail adreslerim ve telefonlarımı kapatmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

Şansal, beraatini talep ederek, ceza alması halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediğini söyleyerek, “Ben masumum. 8 gün tecrit ve hücre yattım” dedi.

Hakim, ifadesini tamamlayan Şansal’a, “Mahkumiyet almanız durumunda bu cezanın kamuya yararlı bir işte gönüllü olarak çalışma tedbirine çevrilmesini ister misiniz?” diye sordu. Şansal, “Zaten çalışıyorum. Ama bu tedbiri de kabul ederim” diye yanıt verdi.

Avukatlardan "yurt dışına çıkış yasağı kaldırılsın" talebi

Şansal’ın avukatlarından Efkan Bolaç, müvekkili hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunduğunu, bu nedenle mesleki yaşamının olumsuz etkilendiğini savunarak, yasağın kaldırılmasını talep etti. Avukat Hüseyin Mahir Fırat ise mahkemeye bir belge göstererek, "Bu tweeti ben internet ortamında hazırladım. Gördüğünüz gibi bunu hazırlamak çok kolay” diye konuştu. Avukat Fırat da, müvekkilinin sezon alışverişi için yurt dışına çıkması gerektiğini belirterek, yasağın kaldırılmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, farklı illerde bulunan şikayetçilerin ifadelerinin alınması için yazılan talimat yazılarının cevabının beklenmesine hükmetti. Şansal’ın yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebinin hükümle birlikte değerlendirilmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı 1 Haziran 2017’ye erteledi.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Kıbrıs’tan sınır dışı edilen ünlü modacı Barbaros Şansal, İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Şansal, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki hakimlik sorgusunun ardından 3 Ocak 2017’de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma savcılığı, attığı tweetler nedeniyle Şansal hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı. İddianamenin Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından Şansal’ın avukatı Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak, tutuklama kararının kaldırılmasını talep etmişti. Şansal’ın itirazı kabul edilerek, 1 Mart 2017’de Silivri Cezaevinden tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler