Bakanlıklarda dev personel alımı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tam 93 bin 550 kişiye istihdam sağlama kararı aldı.

Bakanlıklarda dev personel alımı!

3 bakanlık 93 bin 550 kişilik alım için düğmeye bastı. Hizmetliden güvenlik görevlisine, doktordan hemşireye, öğretmenden hakim ve savcıya kadar pek çok meslekte bu yıl yeni istihdam sağlanacak. Bakanlıklar bu yılki yeni istihdam planını hazırladı. İşte alımların detayları;


MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Bu yıl 30 bine yakın öğretmen alımı yapmayı hedefliyor. 20 bin 127´sinin atamasını önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek. Bin 500 de engelli öğretmen ataması yapacak. Bunun için ön başvuruları 21-24 Şubat tarihlerinde alacak. Ayrıca bu ay 4 bin 300 hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı planlıyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Bu yıl 16 bin 500 sağlık personeli, 13 bin doktor ve 17 bin şirket personeli istihdam edecek. 16 bin 500 sağlık personelinin 3 bin 900´ünün alım işlemi önümüzdeki ay tamamlanacak. Kalan kısmı da yıl içerisinde alınacak. Personel, sağlık meslek liseleri ve üniversitelerin sağlık bölümü mezunlarından alınacak. Ağırlık lise mezunlarına verilecek.

ADALET BAKANLIĞI

Mülakatların tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde 3 bin 500 hakim ve savcı alımı yapacak. 3 Haziran´da da hukuk fakültesi mezunlarından 2 bin, avukatlar arasından ise 750 kişi olmak üzere 2 bin 750 hakim ve savcı adayı alımı için sınav yapılacak. 810 icra katibi alımına ilişkin ilana çıktı. Sınav süreçleri tamamlanan ´uzman erbaşlıktan ayrılanlar´ arasından alınacak 3 bin infaz ve koruma memurunun atamalarını ise ilerleyen günlerde gerçekleştirecek. Zabıt katibi, mübaşir ve şoför ihtiyacını karşılamak için yapılacak alımlarla rakam 5 bine ulaşacak.

EN ÇOK SINIF ÖĞRETMENİ ALINACAK

Milli Eğitim Bakanlığı´nca, 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen atanmasına ilişkin kontenjan dağılımı ve atama takvimi açıklandı. Buna göre, adayların başvuruları 15-21 Mart arasında alınacak. 27 Mart´ta ise adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri ilan edilecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖBAT) gerektirmeyen alanlarda (KPSS10) adaylar 3-7 Nisan arasında sözlü sınava girecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) gerektiren alanlarda (KPSS121) ise adaylar 24 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında sözlü sınava alınacak. Kontenjan dağılımına göre MEB en fazla kontenjanı 3 bin 570 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı. Bunu sırasıyla 2 bin 193 kontenjanla İngilizce, 2 bin 143 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 835 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği ve bin 720 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği alanı izliyor




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler