Bakan Soylu'dan minik Leyla'nın ölümüyle ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, günlerdir aranan ve bugün ölü olarak bulunan Leyla'nın ölümüne dair ilk bulguları kamuoyuna açıkladı.

Bakan Soylu'dan minik Leyla'nın ölümüyle ilgili açıklama

Ağrı'da Ramazan Bayramı günü kaybolan ve bugün ölü bulunan Leyla Aldemir ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk açıklamasını yaptı. Soylu, ''çok ufak bir darp görünüyor'' dedi.

Katıldığı bir televizyon programında talihsiz Leyla'nın ölümü ve ilk bulgulara dair bilgi veren Bakan Soylu şu açıklamaları yaptı:

"İLK BELİRLEMELERE GÖRE TECAVÜZ YOK"

İlk belirlemelerde sanki 4-5 gündür orada duruyormuş gibi bir izlenim var. Ama bunların hepsi otopsinin sonucuna göre kesin belirlenmesi gereken süreçler. İlk belirlemelere göre bir tecavüz yok, Allah muhafaza. Sanki sonradan oraya getirilmiş gibi bir izlenim söz konusu ama bunların hepsi değerlendirilmeye ve otopsinin sonucuna muhtaç ilk belirlemeler bunlar.

"DARP VAR MI YOK MU GİBİ BİR SORUMUZ DA OLDU"

Ailenin başı sağ olsun. Ülkemizin başı sağ olsun. Ama olayın hem kriminal boyutunu hem de diğer boyutunu arkadaşlarımız takip ediyorlar. Ve bir darp var mı yok mu gibi bir sorumuz da oldu. Çünkü haberlerde çok paylaşıldı, çok ufak bir işaret var. Ufacık çocuk, 4 yaşında. Çok ufak bir şey gözüküyor. Darp mıdır, değil midir, başka bir yere çarpma mıdır? O da otopsi sonucu belli olacak; melek...

"BİZ ASLINDA ŞU ANA KADAR BULABİLMEYİ ÜMİT EDİYORDUK"

Biz aslında şu ana kadar bulabilmeyi ümit ediyorduk. Ama şöyle bir problemimiz var, tabi çocuk olunca; çocuğun hayatı bizim için ehemmiyetliydi. Yani böyle bir şey bulunur ve çocuğu gözden çıkarırlar diye bir endişemiz ve korkumuz söz konusuydu. Ama planlarımız bugün ve yarındı. Bugün böyle bir durumla karşı karşıya kaldık.

Bakan Soylu'dan minik Leyla'nın ölümüyle ilgili açıklama

''LEYLA'NIN SIRTINDA YARALAR VARDI''

Leyla'nın dedesi Zeki Aydemir, "Torunumu bugün ot biçmek için bölgede giden bir köylü bulmuş. Bize haber verdi. Gidip baktığımızda yüzü suya basılmış şekilde duruyordu. Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenlerin bulunup adalet önünde hesap versin" dedi.

''HADIM DEĞİL İDAM İSTİYORUZ''

Leyla'nın acılı amcası ise bir televizyon kanalarına yaptığı açıklamada, "Askeriye müdahale etti. Biz de detayları bilmiyoruz. Bugün mü bırakmışlar bilmiyoruz. Aile perişan. Hadım, hapis falan değil idam istiyoruz. Kim olursa olsun. Bir kişi idam edilirse böyle bir şey olmaz. Bu kız kaçırılıp, sonradan atılmış. Annesi ve babası şu anda perişan."dedi.

LEYLA'NIN CANSIZ BEDENİ DERE YATAĞINDA BULUNDU

Ağrı'da kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin, bayramın birinci günü gittikleri Bezirhane köyünde kaybolan kızları Leyla'yı arama çalışmalarının 18. gününde acı haber geldi. Arama çalışmaları sonucu Bezirhan köyüne yakın bir nokta olan Kurudere mevkiinde minik Leyla'nın cansız bedenine ulaşıldı. Leyla'nın cansız bedeninin dere yatağında başı gömülü suya gömülü halde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler