Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan ayında teravih namazlarının kılınıp kılınmayacağına ilişkin merak edilen soruya açıklık getirdi. Bakan Koca, teravih namazlarının yasaklanmayacağını ve gerekli önlemler alınarak devam edeceğini söyledi.
Teravih namazlarına yönelik değerlendirmede bulunan Koca, ibadetlerin hassasiyetle yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti. Bakan Koca, konuyla ilgili olarak, "Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek." ifadesini kullandı.
Tedbir Vurgusu
Ramazan ayı boyunca camilerde alınacak önlemlerin önemine işaret eden Koca’nın açıklaması, teravih namazlarına ilişkin kamuoyundaki belirsizliği de gidermiş oldu.
Yetkililerin, Ramazan süresince salgın tedbirlerine uyulması konusunda vatandaşlara çağrıda bulunması bekleniyor.
Tüm Yorumlar (10)
Vdas
5 yıl önceEvet bu karar ile corona nin akp li oldugu taraf tuttugu net olarak anlasilmistir.kongreler otobusler ve camilere bulasmama karari alinmis heralde. Cok iyi korkmadan teraviye gidebilcegiz
Genco61
5 yıl önce21. 00 dan sonra sokağa çıkma yasağı var, bu engel değil mi
Davut
5 yıl önceHelal olsun. İşinize gelen her şeyi serbest bırakın, işinize gelmediğinde de covid deyin
Olli
5 yıl önceBunlar bizimle dalga geçmeye devam ediyor, artik bakaninda çivisi çikdi, utanin yahu
H. M
5 yıl önceAklımızla lütfen dalga geçmeyin. Bu kadar insanın günahından ahından ne yapacaksınız. İnsanlara şirin görünmek için terevi namazının kılınması hiç uygun değil. Cenaze namazı 20 kişi ile kılınacak terabide camiler labaleb dolu.. Allah akıl fikir versin. Hakkımı helal etmiyorum
ibrahim
5 yıl öncebakan şimdi saçmaladın .sonuçta bu sünnettir.risk var,isteyen evlerdede kılınabılır.
mehmet
5 yıl önceAlınan karar çok doğru.Aksini düşünmek bile imandan eder insanı.Ramazan ayında teravih namazıda kılamayacaksak niye yaşıyoruz.
Genco61
5 yıl önceTeravih namazı camide kılınacak diye Bi şart mı var, evinde cemaat yap ya da tek kıl, ama biz itikat konusu olunca çok şey biliyoruz
SALİH
5 yıl önceKESİNLİKLE KILINMAMALI NAMAZ UZUN SÜRÜYOR. BULAŞ FAZLA OLUR. CAMİYE HER GİRENE DE TEST YAPILMAYACAĞINA GÖRE.
desteptul....
5 yıl öncelebaleb kongreler serbest , teravihler serbest , bu ne ya . din insanlar icin vardir . insanlar olsun diye gonderilmemistir .