| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 15 Mayıs 2024 12:58 Güncellenme tarihi: 15 Nisan 2026 13:39

Bakan Işıkhan Son Noktayı Koydu: Asgari Ücrete Ek Zam Yapılmayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonların merakla beklediği asgari ücrete ara zam tartışmalarına açıklık getirdi. Bakan Işıkhan, ekonomik verilerdeki iyileşmeye dikkat çekerek ek zam yapılmayacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gündemin en önemli maddelerinden biri olan asgari ücret zammı ve emekli refah payı hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Ekonomik gidişata dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, asgari ücretliye bu yıl içinde ikinci bir artış yapılmayacağının sinyalini verdi.

Asgari Ücrette Ara Zam Kapısı Kapandı

Kamuoyunda bir süredir tartışılan "Asgari ücrete ek zam olacak mı?" sorusuna doğrudan yanıt veren Bakan Işıkhan, mevcut ekonomik tablonun olumlu yönde seyrettiğini ifade etti. Zam beklentilerine dair net konuşan Işıkhan, “Asgari ücrete ek zam olmayacak” diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

Emekliler İçin Temmuz Ayı İşaret Edildi

Emekli maaşlarına eklenmesi muhtemel "refah payı" konusuna da değinen Bakan Vedat Işıkhan, bu konuda temkinli bir yaklaşım sergiledi. Emeklilere ekstra bir iyileştirme yapılıp yapılmayacağı yönündeki soru üzerine Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"Her şey için çok erken. Temmuz ayını bekleyelim."

Ekonomik Veriler Vurgusu

Bakan Işıkhan, açıklamalarında genel ekonomik verilerin iyiye gittiğinin altını çizdi. Hükümetin ekonomi politikaları çerçevesinde ilerlediklerini belirten Bakan, Temmuz ayındaki verilerin emekliler için belirleyici olacağını kaydetti.

 

Yorumlar (3)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

N
Niko
2 yıl önce

Emekli refah icinde yașiyir ne edecek parayi .Refah payi bakanlara lazim yetmiyor

A
A-POLİTİK
2 yıl önce

Aynen doğru..Emekli ne yapacak parayı..Huzur hakkına ne gerek var..Ey Millet BAL TUTAN PARMAK YALAYA YALAYA BU GÜNLERE GELDİK…Garibana ise sadece DİRSEK..nokta

O
Oflu 61
2 yıl önce

Anlamadım ekonomi iyiye mı gidiyor??? Ben çok oldum.