Bakan Cahit Turhan: “Trabzon’a gelipte heyecanlanmamak mümkün mü?”

Bakan Cahit Turhan Trabzon ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Cahit Turhan: “Trabzon’a gelipte heyecanlanmamak mümkün mü?”

Haber61 – Haber Servisi - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bugün Trabzon'a geldi.

Trabzon'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Bakan Turhan, katılım sağlayacağı Mühendislik Mesleğinin Dünü Bugünü ve Geleceği Konulu Formunun öncesinde Haber61'in sorularını yanıtladı.

TRABZON’A GELİPTE HEYECANLANMAMAK MÜMKÜN MÜ?

Bölgede ve Trabzon’da yaptığı ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Turhan, “Trabzon’da gelip te heyecanlanmamak bizim için mümkün değildir. Trabzon heyecanlı insanların şehri. Bizde bu şehre gelince heyecanlanıyoruz, duygulanıyoruz. Trabzon’un havası, toprağı suyu bizi daha farklı havaya sokuyor. Bölgede seyahatimiz hafta başından beri devam ediyor. Artvin, Rize, Bayburt, Gümüşhane bugünde Trabzon’dayız. Trabzon’daki hemşerilerimiz ile beraber güzel bir gün geçiriyoruz. Bölgede yapılan çalışmalar hakkında gerek bakanlığımızın birimleri ile gerekse yerel yönetimlerde görevi olan arkadaşlarımızın yaptığı işler konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçim öncesi hazırlıklarımız ekibimizle birlikte devam ediyor. İnsanımızla kucaklaşıyoruz, hasbihal ediyoruz. Yapacağımız çalışmaları, hizmetleri, işleri bugüne kadar yaptıklarımızla birlikte bundan sonrada ne yapacağımızı vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Tabi ki kamu vicdanı. İnsanımız kendi reyini kararını sandıkta verecektir. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını bekliyoruz” dedi.

HER YERDEN TRABZON’A UÇUŞ TALEPLERİ GELİYOR

Haber61 Genel Koordinatörü Tuncay Lakot’un başta Van, Bodrum ve Kıbrıs olmak üzere diğer illerden Trabzon’a yapılabilecek direk uçuşlarla ilgili bir çalışma olup olmadığı sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Bakan Cahit Turhan, “Bu çalışma daha önce bu hatlardaki yolcularımız ve yerel yöneticilerimiz tarafından bize geldi. Bunları değerlendirdik ve ilgili mercilere ilettik. Tabi bir havayolu hattının oluşması için, orada tarifeli seferlerin başlaması için yolcu sayısı çok önemli. Yoksa işletmeci şirketler uçaklarda belirli bir doluluk oranını yakalayamayınca hizmeti bırakıyorlar. Bu dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de böyle. Tabi Trabzon Havalimanı 5 şehre hizmet veriyor. Sadece bir şehir havalimanı değil. Türkiye’de de yolcu sayısı bakımından 7. büyük havalimanı. Trabzon’un her yerde insanı var. Her yerden buraya uçuş talepleri geliyor. Yurt içinden geliyor, Kıbrıs’tan geliyor. Kıbrıs’ta yaşayan hemşerilerimiz var. Özellikle Kıbrıs’ta bir bakanımız var hemşerimiz. O bu konuda bizden istekte bulundu. Bu konuda yılın tamamında değil ama özellikle belirli aylarda yeterli sayıda yolcu bulunmam durumunda belirli günlerde sefer koyulmasını düşünüyor Türk Hava Yolları. Van’dan Trabzon’a yeterli yolcu olmayacağı düşüncesi ile bir tarifeli sefer koymanın fizibil olmayacağını ilettiler” şeklinde konuştu.

TRABZON’A YENİ HAVALİMANI

Bakan Turhan, Trabzon Havalimanının şartlarının iyileştirilmesi ile ilgili olarak, “Arkadaşlarımız çalışıyor bahar döneminde haziran ayı sonuna kadar bu tamiratı ki burada takviye kaplama yapacağız. Bu kaplamayı yetiştirebilecek isek ihalesini yapıp tamamlamayı planlıyoruz. Yetiştiremezsek yüzey takviyesini güze bırakacağız. Ayrıca genişletmekten ziyade Havalimanımızın yolcu kapasitesi giderek artıyor ve özellikle yolcu terminalleri yetersiz kalıyor. Ben söz vermiş olmayayım ama Trabzon’a daha yeni büyük bir hava limanı yapılasını düşünüyorum. Onunda müjdesini ilerleyen dönemde inşallah müjdesini veririz” dedi.

YIKILMASINI DÜŞÜNMÜYORUZ

Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’nın Reşadiye kavşağının yıkılıp yıkılmayacağı ile ilgili soruya cevap veren Bakan Turhan, “Reşadiye kavşağının yıkılması ile ilgili şuanda bir plan ve programımız yok. Orada Pazarkapı’da bir akıllı kavşak çalışması var onunla uyumlu hale geliyor. Yıkılmasını düşünmüyoruz” dedi.

KAŞÜSTÜ KAVŞAĞI MART AYINDA

Trabzon’da yapımı devam eden Kaşüstü Kavşağı ile ilgili soru yöneltilen Bakan Cahit Turhan, “Kaşüstü’ndeki altgeçidi bu ayın sonuna kadar tek taraflı olarak alttan vermeyi gayret ediyoruz, yetiştireceğiz inşallah. Mart ayının içerisinde bir şeridi geliş gidiş olarak vereceğiz. Üstteki kavşak kollarını rotari kavşak çalışmalarını trafiğe hizmet veren kesimleri trafiği alta aldıktan sonra yukarısını da projeye uygun olarak teşkil edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEMİRYOLU, KANUNİ BULVARI, GÜNEY ÇEVRE YOLU

Trabzon’da devam eden ve beklenen projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “2019’da Trabzon’da Kanuni Bulvarını inşallah bu yılın sonuna kadar Çukurçayır bölgemize kadar olan kısmı açmayı hedefliyoruz. İnşallah yaz ortasında da Yıldızlı kavşağını Erdoğdu’ya bağlamayı hedefliyoruz. Kanuni Bulvarı Trabzon’un özellikle şehir için ve transit trafiğine katkı sağlayacak bir proje. Ona çalışıyoruz. Konaklar - Kaşüstü hattı çalışmaları devam ediyor, ihalesi yapıldı. Yine Akçaabat - Düzköy yolu devam ediyor, Yalıncak – Çağlayan devam ediyor. Bu arada iç kesimlerde bir çok noktada çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 16 adet projede çalışıyoruz. İleriye dönük olarak amacımız Trabzon’a Erzincan’dan Demiryolu projesi çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandıktan sonra önümüzdeki çalışma döneminde Trabzon’umuza kazandırmaya gayret edeceğiz. Trabzon Güney çevre Yolu çalışmamız var. O da Trabzon’daki mevcut devam eden projelerimizin arkasından Trabzon’un şehir gelişimine ve transit trafiği rahatlatmasına yönelik bir projedir. Trabzon büyüyen, gelişen bir şehir. Yaptığımız bu çalışmalar Trabzon’a modern şehircilik manasında arsa üretimi ve şehircilik planlaması oluşturması için biz altyapıyı hazırlıyoruz. Ondan sonra şehircilik hizmetleri verecek olan yerel yönetimlere çok iş düşüyor. İnşallah yerel yönetimlerde görev alacak olan arkadaşlarımız Trabzon’da daha yaşanabilir, daha güzel, daha planlı daha rahat bir şehir altyapısı insanımıza sunmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem