Bahoz Erdal öldürüldü

Terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin, Suriye'de Tel Hamis Tugaylarınca düzenlenen suikast sonucu öldürüldü.

Bahoz Erdal öldürüldü
Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları  Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman  Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı. 

AA muhabirine konuşan Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey  sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo  beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi.

Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8  kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına "müjde" olarak  nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade  etti.

Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu  bildirerek, "Beşşar Esed rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu  üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine,  gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan  ediyoruz." dedi.

Bahoz Erdal Kimdir?

Asıl adı Fehman Hüseyin olan Bahoz Erdal, 1969 yılında Suriye'de doğdu. Şam'da tıp eğitimi alan Bahoz Erdal, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayıkla birlikte PKK'nın örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. Bahoz Erdal, PKK'nın askeri kanadını yönetirken, Türkiye'deki birçok eylemin de emrini veren kişi olarak biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem