Avrupa Konseyinde skandal!

Terör destekçisi Leyla İmret'e konuşma izni verdiler.

Avrupa Konseyinde skandal!

Avrupa Konseyinde düzenlenen bir toplantıda, hakkında  "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı isyana tahrik" nedeniyle tutuklama  kararı bulunan eski Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in davet edilip konuşma  yapması tepki çekti.


Strazburg'da dün başlayan, Türkiye'den belediye başkanlarının da  katıldığı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin (YBYK)  bugünkü oturumunda "baskı altındaki belediye başkanları" şeklinde bir konu  gündeme getirildi.

Bu kapsamda, hakkında Türkiye'de "terör örgütü propagandası yapmak" ve  "silahlı isyana tahrik" nedeniyle tutuklama kararı bulunan eski Cizre Belediye  Başkanı Leyla İmret'in konuşma yapması dikkati çekti.

Oturumda duruma tepki gösteren ve söz alan Türkiye'den belediye  başkanları, İmret'in Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyinin bir  toplantısına katılmasını ve konuşma yapmasını "skandal" şeklinde nitelendirerek,  bunu "kabul edilemez" bulduklarını kaydettiler.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, bunun hukukun üstünlüğünün ve  Avrupa Konseyi değerlerinin hiçe sayılması olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler