Askerin dikkati hayat kurtardı

Şırnak'ta teröristlerin bir menfezin altına döşediği yüksek tahrip gücü olan el yapımı patlayıcı, askerin dikkati sayesinde olası bir faciaya neden olmadan etkisiz hale getirildi. Edinilen bilgilere göre, Şırnak-Cizre karayolu Toptepe mevkiinde arama çalı

Askerin dikkati hayat kurtardı

Şırnak'ta teröristlerin bir menfezin altına döşediği yüksek tahrip gücü olan el yapımı patlayıcı, askerin dikkati sayesinde olası bir faciaya neden olmadan etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgilere göre, Şırnak-Cizre karayolu Toptepe mevkiinde arama çalışması yapan askerler, terör örgütü PKK mensupları tarafından bir menfezin altına tuzaklanan ve 6 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü ile desteklenen yüksek tahrip güçlü el yapımı patlayıcıyı fark etti. Bunun üzerine harekete geçen askerler, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra, olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. İncelemelerde bulunan uzmanlar, el yapımı patlayıcıyı patlatmadan etkisiz hale getirdi. Patlayıcı, güvenli bir bölgede patlatılmak üzere, olay yerinden götürüldü.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler