Asker selamıyla uğurlandı

Şırnak'ın İdil ilçesinde keskin nişancı tüfeği ile vurularak şehit edilen Astsubay Mehmet Uygun için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Şehidin eşi Birgül Uygun, oğlu ile birlikte cenazenin başına gelerek, "Oğlum bak babanı sev, gözünü sev" dedi. B

Asker selamıyla uğurlandı

Şırnak'ın İdil ilçesinde keskin nişancı tüfeği ile vurularak şehit edilen Astsubay Mehmet Uygun için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Şehidin eşi Birgül Uygun, oğlu ile birlikte cenazenin başına gelerek, "Oğlum bak babanı sev, gözünü sev" dedi. Birgül Uygun, şehit eşini asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerce keskin nişancı tüfeği ile vurularak şehit olan Nevşehirli Astsubay Mehmet Uygun için Kocatepe Cami'nde cenaze namazı kılındı. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti ve CHP Milletvekilleri, Kuvvet Komutanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreni öncesi şehit Astsubay Uygun'un eşi Birgül ve 7 aylık oğlu, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelerek, "Oğlum babanı sev, ellerini sev, gözlerini sev" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazının ardından şehit Uygun için helallik alındı ve ardından dualar edildi.

Bir süre askerlerin omzunda taşınan Uygun'un cenazesi, ardından top arabasına bindirildi. Top arabasının geçişi sırasında şehidin eşi Birgül Uygun, "Aşkım beni de götür yanında. Beni de al yanına. Ben seni çok seviyorum. Kurban olurum sana" dedi.

Anne Nahide Uygun ise, "Ben sana kurban olurum. Paşam geliyor. Senin kaşına gözüne kurban olurum" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Astsubay Uygun'un cenazesinin geçişi sırasında, şehidin eşi Birgül, asker selamı durarak, "Bak asker selamıyla seni uğurluyorum" ifadelerini kullandı.

Şehit Uygun, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem