Anıtkabir Doldu Taştı

Türk ulusunun milli mücadelesinin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos'un yıl dönümünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e sevgi seli yaşandı.30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla sabah saatlerinde gerçekleştirilen devlet töreni

Anıtkabir Doldu Taştı

Türk ulusunun milli mücadelesinin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos'un yıl dönümünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e sevgi seli yaşandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla sabah saatlerinde gerçekleştirilen devlet töreninin ardından Anıtkabir, saat 11.00'de halkın ziyaretine açıldı.

Anıtkabir'in ziyarete açılmasıyla birlikte başı, ilköğretim okullarından gelen öğrenciler çekti. Ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e gelen ziyaretçilerden bazıları burada dualar etti.

Sabah düzenlenen törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri adına bırakılan, kırmızı-beyaz çiçeklerden oluşan ve üzerinde ''Türk Silahlı Kuvvetleri'' yazan çelengin üzerine de ziyaretçiler tarafından renk renk çiçekler iliştirildi. Vatandaşlar, ayrıca Ata'nın çiçeklerle süslenmiş, çerçeve içindeki çeşitli fotoğraflarını da Ulu Önder'in kabrine bıraktılar.

-BU ANI FOTOĞRAFLADILAR-

Kimi vatandaşların Atatürk'ün kabrinin önünde gözyaşı döktüğü de görülürken, ziyaretçiler, ellerindeki çiçekleri Ulu Önder'in kabrine serpiştirdiler.

Pusetlerinde bebekleriyle gelenler de olurken, Ata'nın kabrinin önünde ellerinde fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla bu anı ölümsüzleştirmek isteyenler adeta birbiriyle yarıştı.

Atatürk'ün ziyaretçileri arasında Japon turistler de vardı. Japon grup, ziyaretçileri ilgiyle izledi, bol bol da fotoğraf çekti.

Yerel kıyafetleriyle Tarsus'tan gelen bir aile de ziyaretleri sırasında ilgi odağı oldu. Poturlarıyla Ata'nın ziyaretine gelen sempatik aile, burada fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

-NÖBET DEĞİŞİMİNE İLGİ-

Anıtkabir'de askerlerin nöbet değişimi de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenip cep telefonlarıyla kaydedildi. Bu değişim sırasında vatandaşlardan alkış da yükseldi.

Şehir dışından otobüslerle gelen vatandaşlar da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Türk milletinin Ulu Önderine bağlılıklarını vurguladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem