Ali İsmail Korkmaz'ın yerine keplerini attılar!

Üç yıl önce gerçekleşen gezi parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın mezuniyet töreninde arkadaşları onu yalnız bırakmadılar. Yaşasaydı mezun olacaktı. Arkadaşları ise kep törenini Ali İsmail Korkmaz olmadan gerçekleştirmek istemediler.

Ali İsmail Korkmaz'ın yerine keplerini attılar!
Üç yıl önce gerçekleşen gezi parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın mezuniyet töreninde arkadaşları onu yalnız bırakmadılar. Yaşasaydı mezun olacaktı. Arkadaşları ise kep törenini Ali İsmail Korkmaz olmadan gerçekleştirmek istemediler. Bu yüzden heykelinin yanında kep attılar. 
 
Grup adına konuşan bir genç, "Ali İsmail öldürülmeseydi bugün mezun olacaktı. Okulunun mezuniyet listesinde Ali İsmail Korkmaz'ın adı var, ancak karşısında imzası yok. Çünkü Ali İsmail'i öldürdüler. Ali'nin atamadığı mezuniyet kepini biz atıyoruz" dedi.
 
KARANFİL BIRAKTILAR
 
Gençler daha sonra Ali İsmail Korkmaz heykelinin avuçlarına kırmızı karanfil bıraktıktan sonra, aynı cadde üzerinde bulunan Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde Emek ve Demokrasi güçleri tarafından Gezi Parkı protestolarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen eyleme katıldı. Burada toplanan yaklaşık 200 kişi, 'Diktatörlüğe değil, demokrasi için daha fazla Gezi, daha fazla direniş' yazılı pankart açtı.
 
GERGİNLİK YAŞANDI
 
Çeşitli sloganlar atan kalabalığın yanından geçen 2 genç, 'bağırıp durmayın deyince" saldırıya uğradı. Araya giren polisler 2 genci kalabalığın yanından uzaklaştırdı. Kalabalık sloganlar atarak Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli önüne kadar yürüdü. Ali İsmail Korkmaz'ın okul arkadaşı Ali Osman Koçum'un yaptığı konuşmanın ardından kalabalık dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler