İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu tavır her türlü takdirin üzerindedir. Tarihi bir demokratik tavırdır” dedi.
Akşener, yazılı açıklamasında, demokrasiyi ahlak, hukuk ve erdemliler rejimi olarak nitelendirdi.
İYİ Parti'yi seçimlere sokmama teşebbüsü olduğunu ve bunun demokrasiye saldırı anlamına geldiğini savunan Akşener, "Hukukun ve millet iradesinin önüne konan bu engelin aşılmasında, CHP ve değerli Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu tavır her türlü takdirin üzerindedir. Tarihi bir demokratik tavırdır. Siyaset ve demokrasi tarihimizde övgüyle yerini alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Akşener, yola çıktıkları günden bu yana sürekli önlerine engeller çıkarıldığını ileri sürerek, "Bu engeller bizleri korkutup yıldırmak yerine gücümüzü ve inancımızı tazelemekten başka bir işe yaramamıştır. Yorulacağımızı, yılacağımızı düşünenlere buradan sesleniyoruz, durun daha yeni başladık." ifadesini kullandı.
CHP HEYETİNDEN ZİYARET
Öte yandan Akşener'i CHP'li bir grup milletvekili ziyaret etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Özkoç, Engin Altay ile İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu İYİ Parti Genel Merkezi'ne gelerek Akşener ile görüştü.
Tüm Yorumlar (7)
Ugur
8 yıl önceInsAllah kurtulacagiz bu padisahlik heveslisinden.cumhuriyeti yikmalarina izin vermeyin.ülkemizi 500 yil önceki rejimlerle yönetmek isteyen zihniyete dur diyecegiz Allahin izniyle.demokrasiden ve cumhuriyetden vazgecemeyiz.
Ts61
8 yıl önceYani o 15 insan iyi parti oylarinlan Meclise geldi öylemi bu da demokrati oldu öylemi ben bir yasina daha girtim
Okur
8 yıl önceMHP-AKP sadece ittifak yaptı ahlaksızlık denildi, CHP Akşner'e 15 kişi yolladı, adı demokratik tavır oldu...
mavi firtina
8 yıl öncedur bakalim daha cok sey göreceksin sen.
mavi firtina
8 yıl önceittifak icin degildi ahlaksizlik sadece erdogana söylemedigini brkmadi ve agir hakaretler etmesinin ardindan koltuk icin ittifak yapti,yani nikah yapti burdaki durum tamamen farkli.demokrasi icin ittifak.
Ugur
8 yıl önceSen zalimce haksizca Meral Akseneri secimlere sokmamak icin hertürlü dalaverayla baskin secim karari al.sonra kalk oyununuz bozuldu diye demokrasi ayagi cek.hadi ordan.bu ülke tek bir kisinin ya.buraya yorum yazan vicdansizlik savunucularina sesleniyorum.birazcik vicdan sahibi olun lütfen
Ts61
8 yıl önceSöyle anladim ben demokrasiyi biri birine veriyor sandikdan cikimiyor oda iyi bu millet 70leri 80leri 90lari unuttu o zaman unutana her sey haktir