“Ağlamıyorum, oğlum şehit oldu diye seviniyorum”

Tunceli'deki hain saldırıda şehit olan polis memuru Aydın Nazillioğlu'nun naaşı, askeri törenin ardından memleketi Balıkesir'e uğurlandı. Baba Yaşar Nazillioğlu, "Ağlamıyorum, oğlum şehit oldu diye seviniyorum" dedi.Tunceli'de polis lojmanlarına PKK'lı te

“Ağlamıyorum, oğlum şehit oldu diye seviniyorum”

Tunceli'deki hain saldırıda şehit olan polis memuru Aydın Nazillioğlu'nun naaşı, askeri törenin ardından memleketi Balıkesir'e uğurlandı. Baba Yaşar Nazillioğlu, "Ağlamıyorum, oğlum şehit oldu diye seviniyorum" dedi.

Tunceli'de polis lojmanlarına PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlar ve roketatarla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Aydın Nazillioğlu için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene İl Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, şehidin babası Yaşar, annesi Asiye, kendisiyle aynı yerde polis olan kardeşi Hamza ve küçük kardeşi Niyazi ile yakınları, askerler ve emniyet personelleri katıldı.

"OĞLUM ŞEHİT OLDU SEVİNİYORUM"

Kendisinin dimdik ayakta olduğunu ve hiç kimsenin üzülmesini istemediğini belirten baba Yaşar Nazillioğlu, daha çok polisin olduğunu ve kendisinin bir oğlunun daha polis olduğunu ifade etti. Nazillioğlu, "Balıkesir'den size selam getirdim, şehidimi almaya geldim. Şehit oldu yavrum, çok şükür Mevlama. Ağlamıyorum, seviniyorum, oğlum şehit oldu diye seviniyorum" dedi.

Anne Asiye Nazillioğlu da küçük oğlunun elini tutarak, "Oğlum abisinin şapkasını giyecek" diyerek acısını dindirmeye çalıştı.

Şehidin naaşı tören alanına getirilirken ve saygı duruşunda bulunulurken, şehidin kardeşleri ve babasının da asker selamı vermesi dikkat çekti.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK"

Tören, şehit Nazillioğlu için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, "9 Eylül günü saat 19.20 sıralarında ilimiz merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan polis lojmanlarının güvenliğini sağlamakla görevli özel harekat polislerinin bulunduğu zırhlı araca düzenlenen hain saldırıda, aziz vatanımız adına canını feda etmekten çekinmeyerek şehit düşen polis memuru Aydın Nazillioğlu'nu ebediyete uğurlamak için buradayız" diye konuştu.

Şehidin Hakka yürümenin en güzel şekli olduğunu vurgulayan Vali Kaymak, şunları kaydetti:

"Aydın Nazillioğlu ne ilk ne de son şehidimiz olacaktır. Bu mukaddes topraklarda var olmanın ve huzur içerisinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur. Bu milletin şanını şerefini, haysiyetini ayakta tutabilmek için büyük fedakarlıklar yapılmış, bu yolda da binlerce şehit verilmiştir. Şehitlerimiz bizim şahitlerimizdir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki güvenlik güçlerimiz bugün olduğu gibi yarın da canları pahasına bu kutsal vatanı kararlı bir şekilde savunmaya devam edeceklerdir. Bu mücadelede şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Onlara bu alçakça saldırıları yapan vatan hainleri en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Şüpheniz olmasın. Millet olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde ülke genelinde artan terör olaylarını protesto ederken provokasyonlara gelmeyerek, daha fazla kenetlenmeliyiz, birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermemeliyiz."

ŞEHİDİ MESAİ ARKADAŞLARI TAŞIDI

İl Müftüsü Peyami Göngür'ün dua etmesinin ardından şehidin ailesi naaşının bulunduğu tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Tören mangasının omuzlara aldığı şehidin naaşını daha sonra mesai arkadaşları özel harekat polisleri de omuzlayarak cenaze aracına kadar götürdü. Şehidin yakınları ve meslektaşlarının gözyaşını tutamadığı törende, Nazillioğlu'nun naaşı konvoy eşliğinde Elazığ Havalimanı'na götürüldü. Şehidin naaşı, havalimanından uçakla memleketi Balıkesir'e gönderildi.

“Ağlamıyorum, oğlum şehit oldu diye seviniyorum”

“Ağlamıyorum, oğlum şehit oldu diye seviniyorum”

“Ağlamıyorum, oğlum şehit oldu diye seviniyorum”

“Ağlamıyorum, oğlum şehit oldu diye seviniyorum”

“Ağlamıyorum, oğlum şehit oldu diye seviniyorum”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem