Afrin artık görüş mesafesinde

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda sona doğru yaklaşılıyor. Afrin görüş mesafesine kadar girildi.

Afrin artık görüş mesafesinde

Bugün Zeytin Dalı Harekâtı’nın 50. günü. Harekât bölgesinde 20’ye yakın nokta terör örgütlerinden temizlenirken, asıl hedefe artık çok yaklaşıldı.

TSK destekli ÖSO birlikleri Afrin'in doğusundaki Halidiye tepesini ve kuzeyindeki Kara Tepe köyü ve Kibar (135. Tugay) eğitim kampını terör örgütü YPG/PKK'dan ele geçirdi.

Böylece Afrin’in doğu girişi artık çıplak gözle görülüyor. TSK ve ÖSO birlikleri Afrin şehir merkezine 800 metre mesafeye kadar yaklaştı. Bölgedeki tepelere konuşlanıldı ve takviye birlikler gönderilmeye başlandı.


3213 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında toplam 3 bin 213 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 900 kilometrelik alanın temizlendiğini bugün partisinin Mersin 6. Olağan İl Kongresi'nde açıkladı.

AFRİN GÖRÜNDÜ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından teröristlerden arındırılması amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın 50‘nci gününde hedefteki Afrin göründü. Çevresindeki köyleri bir bir alan TSK ve ÖSO güçleri, birkaç kilometreye kadar yaklaştığı Afrin kent merkezini çevreleyen tepelere konuşlandı.

ERDOĞAN: AFRİN'E GİRDİK, GİRİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrin Harekatı'nda 3213 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Erdoğan, "Afrin'e girdik giriyoruz" dedi.

HENDEKLERE ÇÖZÜM SEYYAR KÖPRÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO hızla Afrin kent merkezine ilerliyor. Terör örgütü TSK'nın ilerleyişini hendeklerle durdurmaya çalışıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bölgeye çok sayıda seyyar köprü sevk etti. 

AFRİN'DE 3 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ 

TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeyindeki Korta, Kaşa ve Babak Uşağı köylerini teröristlerden temizledi. İlerleyişini sürdüren TSK ve ÖSO, Afrin'in Kafar Rum, Kurt Kulak, Zellaka ve Kıfar Zeit köylerini de teröristlerden temizledi. Bir günde 7 köy teröristlerden temizlenmiş oldu.

SIRADA MABATLI VAR

Afrin'de 6 beldeden 5'i temizlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO'nun yeni hedefi son belde Mabatlı. Beldenin alınmasıyla Afrin kent merkezine giden yol açılacak. Harekatın başından bu yana 165 nokta teröristlerden arındırılırken Afrin'in yüzde 60'ı temizlendi. Terör hedefleri karadan ve havadan vuruluyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler