Adli Tatil Başladı

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil, bugün başladı.Adli tatil boyunca, nöbetçi mahkemeler görev yapacak. Bu mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davaları görüşecek. Bu türden olmayan davalara ise yeni adli yıla kadar ara v

Adli Tatil Başladı

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil, bugün başladı.

Adli tatil boyunca, nöbetçi mahkemeler görev yapacak. Bu mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davaları görüşecek. Bu türden olmayan davalara ise yeni adli yıla kadar ara verilecek.

Yüksek yargı organları olan Danıştay, Yargıtay, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde de, nöbetçi heyetler görev yapacaklar.

Bu mahkemelerde acil konular görüşülürken, Danıştay'da görev yapacak olan nöbetçi heyet, esastan karar veremeyecek ve yalnızca ''yürütmenin durdurulmasına'' ilişkin istemleri karara bağlayacak.

Yargıtay'da da ceza ve hukuk olmak üzere iki nöbetçi daire görev yapacak.

Kapatılan DGM'lerin yerine kurulan özel yetkili ağır ceza mahkemeleri ile askeri mahkemeler, adli tatil kapsamında olmadığından yargılama faaliyetlerine devam edecek.Yeni adli yıl, 6 Eylül Perşembe günü Yargıtayda düzenlenecek törenle başlayacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem